Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

tsn.ua

Середа, 18 вересня 2013, 16:40

"Наші гроші" поставили під сумнів назви фірм, на рахунки яких, за твердженням "Експресу", мали би надійти гроші для ВО "Свободи"

"Наші гроші" поставили під сумнів назви кіпріотських фірм, на рахунки яких, за твердженням газети "Експрес", мали би надійти гроші для ВО "Свободи" від американських фірм за погодження добування сланцевого газу на Львівщині та Іванофранківщині.

Про це пише видання "Наші Гроші".

Нагадаємо, нещодавно газета "Експрес" опублікувала статтю про "Свободу", у якій, зокрема, йшлося про те, що партія вимагала 450 мільйонів доларів від американської компанії "Шеврон", щоб погодити добування сланцевого газу на Львівщині та Івано-Франківщині. Гроші від американців, як писала газета, мали б надійти на рахунки кіпіотської фірми “Бовалон Інвестментс лімітед”.

Як пишуть "Наші Гроші", «Бовалон Інвестментс лімітед» справді має певний стосунок до горезвісного Кривецького. Цей офшор є засновником ТОВ «Передові технології плюс». А цій компанії в свою чергу належить 95% статутного капіталу ТОВ «Кан». Решта 5% належить матері «свободівського» нардепа Ганні Кривецькій. Іншими словами, факт бізнесового партнерства між «Бовалоном» і сім’єю Кривецьких – безсумнівний.

Щоправда, зазначає видання, з цього зовсім не витікає, що кіпріоти є офшорною гаванню саме «Свободи». Адже таке можна стверджувати, тільки маючи якісь підтвердження. Бо це все оприлюднено саме зараз, коли серед опозиціонерів почалась жорстока боротьба за право назватись головним кандидатом від опозиції на виборах-2015.

Згідно з кіпріотським реєстром, власником фірми «Бовалон Інвестментс лімітед» є «Group DF intenational real estate ltd». Причому «Group DF» є групою компаній Дмитра Фірташа, які ведуть бізнес у різних галузях, у тому числі у нерухомості.

На сайті групи Фірташа акцентується на двох проектах у сфері нерухомості – столичних центрах «Арена-сіті» та «Парус».

На сайті «Парусу» є аудиторська звітність. У цьому документі підтверджується, що «Бовалон Інвестментс лімітед» справді заснував ТОВ «Передові Технології Плюс» у 2004 р. І тут же написано, що «Передові Технології Плюс» у 2007 році придбало половину «Парусу» і з тієї пори займається здачею в оренду площ бізнес-центру та рекламних банерів на «Парусі» та «Арені-сіті».

Тож якщо вірити львівській газеті "Ескпрес", виходить, що американська корпорація має перерахувати хабар у півмільярда доларів за дозвіл на видобуток сланцевого газу офшору Дмитра Фірташа, пишуть "Наші Гроші".

  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.