Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

muslem.ru

Четвер, 19 вересня 2013, 11:52

Найближчих два роки дешевого м'яса в Україні не буде, ? експерт

Українське м'ясо продовжить тенденцію здорожчання. 

Таку думку висловив аграрій, член депутатської комісії з питань розвитку села та АПК ЛОР, засновник ТзОВ  «Барком» ( ТМ  «Родинна ковбаска» ) Олег Баран, повідомляє прес-служба ТзОВ «Барком».

Як каже експерт, уся справа у скороченні виробництва свинини. «Оскільки впродовж останніх років ціна на свинину у Європі та Америці була дуже низькою, це призвело до зменшення кількості фермерських господарств, які займаються вирощуванням свиней, а відтак -  до скорочення самого поголів'я. Тож цьогоріч свинини просто не вистачає», -  каже Олег Баран.

75% вартості вирощеної м'ясної продукції складає кормова база. Але навіть при  низькій ціні на зерно (через високі врожаї) вартість м'яса навпаки - може зрости. «Ми маємо високий попит, але замалу пропозицію»,  -  прояснює Олег Баран.

За його словами, на зменшення м'ясної сировини вплинув ще один фактор. Це вимоги до європейських фермерів. За останній час вони стали більш жорсткими. «Через це фермери банально закривають ферми, що теж  впливає на зменшення поголів'я свиней», - підкреслив Олег Баран.

Як наголосив експерт, оскільки Україна вирощує менше свинини, аніж потрібно для споживання,  країна не може відмовитись від імпорту м'яса. А відтак, вітчизняний ринок і надалі відчуватиме коливання світового. Тож дешевої ціни на свинину найближчих два роки  чекати не варто.

 



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.