Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

newsradio.com.ua

П'ятниця, 20 вересня 2013, 11:59

Свобода заперечує партнерство Кривецького з Фірташем та кіпрським офшором

ВО "Свобода" заперечує будь-яку бізнес-співпрацю між народним депутатом Ігорем Кривецьким та українським олігархом Дмитром Фірташем, а також з кіпрським офшором Bovalon Investments Limited.

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Також "Свобода" заперечує причетність Ігоря Кривецького до кіпрського офшору Bovalon Investments Limited, на рахунки якого мали бути скеровані кошти, які, як писав Експрес, американська компанія "Шеврон" мала б дати "Свободі" за погодження добування сланцевого газу на Іванофранківщині та Львівщині.

Нагадаємо, відповідно до розслідування видання "Наші Гроші", Ігор Кривецький все-таки має певний стосунок до Bovalon Investments Limited, оскільки цей офшор засновував ТОВ «Передові технології плюс». А цій компанії в свою чергу належить 95% статутного капіталу ТОВ «Кан». Решта 5% належить матері «свободівського» нардепа Ганні Кривецькій. Іншими словами, факт бізнесового партнерства між «Бовалоном» і сім’єю Кривецьких – безсумнівний.

Щоправда, згідно даних "Наших.Грошей", з цього зовсім не витікає, що кіпріоти є офшорною гаванню саме «Свободи». Насправді ця кіпрська компанія має причетність до українського олігарха Дмитра Фірташа.

Як зазначає прес-служба "Свободи", Ігор Кривецький як народний депутат України жодного бізнесу не веде, оскільки це заборонено законом "Про статус народного депутата".

Родина Ігоря Кривецького займається підприємництвом, у тому числі на ринку нерухомості, тому ще 2008 року скористалася нагодою придбати у фізичної особи 5% акцій ТОВ "КАН", що є власником одного із найпривабливіших об'єктів нерухомості в Україні – ТРЦ "Арена-Сіті", повідомляє прес-служба.

Жодної участі в цій операції ні Дмитро Фірташ, ні афільовані з ним структури не брали. Те, що кіпрський офшор пов'язаний із фірмою, яка є власником іншої частини акцій цього об'єкта, жодним чином не свідчить про причетність родини Ігоря Кривецького ні до невідомого кіпрського офшору, ні до газового ринку, ні до рішення Івано-Франківської обласної ради, йдеться у повідомленні прес-служба "Свободи".

Крім цього, прес-служба наполягає, що фракція "Свободи" у парламенті своїм голосуванням довела, що не співпрацює з Фірташем та іншими олігархами, а радше навпаки - голосує за ті законопроекти, які обмежують вплив олігархів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.