Андрій Тимчишин,  20 вересня 2013

Варіанти на вікенд

Про перше українське комедійно-ганстерське кіно, йога-марафон та всі найцікавіші події вихідних у Львові у Варіантах на вікенд.

Варіанти на кіно

Зважаючи на  кінопрем’єри цих вихідних починає створюватись враження, що чим більше ми заглиблюємося в осінній сезон, тим менше голлівудські режисери знімають адекватних фільмів.

Однак це не так важливо, адже цей вікенд може ввійти в історію, як дні відродження саме українського кіно. Такі сміливі сподівання пов’язані із запуском в прокат фільму Любомира Левицького Ломбард.

Схоже, що режисер затіявся відродити українське жанрове кіно, однак ті, хто стежить за рідкісними вітчизняними кінопрем’єрами знають, що авторству Левицького належить провальний за зборами фільм 2006 року Штольня, а також повністю просякнута американськими штампами та механікою зйомки листопадова прем’єра Тіні незабутих предків.

На цей раз на глядачів очікує зняте за давно сформованими канонами Гая Річі комедійно-ганстерське кіно на український лад. Цікаво, що події фільму розгортаються в абстрактному місті Лемберг, і значну частину фільму знімали саме у Львові.

Редакція Варіантів все ж радить сходити на цей фільм з двох причин: українські стрічки з’являються у прокаті не так часто, цілком можливо даний фільм стане початком запуску масштабного, професійного та автохтонного вітчизняного кіно.

Друга кінопрем’єра, яка варта уваги, це історія про власника, винахідника третього яблука, яке змінило світ, а саме про засновника компанії Apple Стіва Джобса у фільмі Джобс: Імперія спокуси.

Дивно, але вітчизняні прокатчики, які і російські та багато інших вирішили, що оригінальна назва фільму Jobs, не приваблюватиме глядачів, тому вирішили додати непотрібну розшифровку "Імперія спокуси".

Тим не менш, фільм цікавий та ще й став однією з найбільш серйозних і близьких до правди стрічок про Стіва Джобса, при тому, що зроблений фільм без особливої допомоги від компанії Apple.

У цілому не можна заперечувати потоку натхнення, що йде на глядачів від цього фільму. Загалом це характерно для американського кіно. Не надто переконливо і свіжо, але все ж нагадування не зайве – йдіть проти системи, будьте тим маяком, який не зруйнують хвилі – залишайтеся вірним своїм переконанням і самому собі.

Екскурсійні варіанти

Кожного, хто встиг зареєструватися на сайті lviv.travel (з 16 до 20 вересня) має можливість відвідати архітектурні пам’ятки міста абсолютно безкоштовно у рамках проекту Дні європейської спадщини у Львові, який проходять щороку у вересні по всій Європі.

21 вересня учасникам проекту маловідомі або зазвичай закриті для відвідувачів споруди відкривають свої двері, щоби розповісти таємниці, приховані за їхніми фасадами.

Зокрема, зареєстровані особи зможуть побачити: Колишній будинок інвалідів – зразок віденського монументалізму у Львові, дерева-довгожителі найстарішого парку в Україні, "Життя у творчості" – майстерню скульпторки Теодозії Бриж, Кастелівка – місто-сад Ю. Захарєвича та І. Левинського, Найстаріший арборетум Львівської лісової школи в Галичині і багато іншого.

Гумористичні варіанти

В неділю, 22 вересня о 18:00 після літньої паузи знову стартує Перший півфінал Галицької ліги КВН у Кінопалаці імені Довженка (пр. Червоної калини, 81).

Варіанти на активний відпочинок

В суботу, 21 вересня, власникам велосипедів у Львові, радимо взяти участь у Веломарафоні вулицями Львова. Його мета продемонструвати необхідність велосипедів у міському транспорті.

Протяжність маршруту – 25 км. Збір учасників веломарафону відбудеться об 11:00 біля супермаркету Арсен (просп. В. Чорновола)

Маршрут: проспект В. Чорновола, проспект Свободи, проспект Шевченка, вул. Саксаганського, площа Петрушевича, вул. Зелена, вул. Сихівська, проспект Червоної Калини, вул. Хуторівка, вул. Наукова, вул. Кульпарківська, вул. Антоновича, вул. Митрополита Андрея, вул. Устияновича, вул. Соломії Крушельницької, вул. Січових стрільців, вул. В. Гнатюка, площа Ринок.

Також 21 вересня о 10.45 біля пам'ятника І. Франка пройде осінній йога-марафон від релакс-проекту Dimyoga. Там ви зможете ознайомитись з різновидами йоги, поспілкуватись з інструкторами провідних студій Львова.

Фестивальні варіанти

Тематика велосипедів і їх значення у Львові активно розвивається. На цей раз її пов’язали з кінофестивалем Ровер, який пройде 21-22 вересня у центрі міста.

Фестиваль цікавий тим, що організатори та глядачі будуть генерувати енергію крутячи педалі, дивитись фільми, дискутувати, показувати міську веломоду, робити ровер із дрантя, проводити ряд флешмобів.

Музичні варіанти

21 вересня 2013, о 20:00, у Львівській копальні кави (пл. Ринок 10) запрошуємо на осінній концерт душевної музика в затишній атмосфері гарного вечора від гурту Один в каное. Вартість 30-40 грн.

Для любителів класики 21 вересня 2013, о 18:00  відкриття концертного сезону Академічного молодіжного оркестру Inso-Львів у Львівській філармонія (вул. Чайковського, 7) Квитки: 40-100 грн.

22 вересня 2013, 20:00, Рок-паб The Gas Station (м. Львів, вул. Джерельна, 20) запрошує на Cover Show легендарних гуртів від київських банд Scream Inc та AC/DC Train.

Технічні варіанти

21-22 вересня у Львівському палаці Мистецтв відбудеться виставка-конкурс маштабних моделей "Lviv Scale model Fest 2013", під час якого визначатимуть переможців у 95-ох категоріях.

Відбудуться майстер-класи для початківців та давно практикуючих моделістів.

Мистецькі варіанти

З 18 вересня - по 2 жовтня запрошуємо на виставку картин Ігора Калінаускаса у мистецькій галереї Гері Боумена (в приміщенні "Британського клубу", 2 поверх) (вул. Наливайка, 18).

Виставка відбувається в рамках зйомок телепроекту "Культурний шок" з Христиною Катракіс. Ім'я цього митця у світі знають перш за все за епатажний проект "Тайна Вечеря" вартістю в 1 млн. євро, який приніс міжнародну славу митцю.

Також радимо відвідати п’ятиденнну виставку (20-25 вересня ) китайського художника Джу Джен Мао у тій же мистецькій галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18). Виставка оригінальна тим, що автор працює тушшю, яка стала чи не найпопулярнішим жанром у класичному китайському живопису.

В програмі: зустріч з автором, східна музика на китайському народному інструменті, східна музика в виконанні студентів консерваторії, східні частування

20 вересня стартує мистецький проект "Львівське – Ретро" у культурно-мистецькому центрі "Львівський Палац мистецтв" (вул. Коперника, 17).

Виставка "Львівське – Ретро" – це результат майже піврічного проекту, результатом якого є творчі роботи митців з України та з-за кордону. Участь беруть більше 30 митців із України, Польщі, Білорусії, Вірменії, Словаччини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.