Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

facebook.com

П'ятниця, 20 вересня 2013, 16:23

Головне за п'ятницю, 20 вересня

Головна подія: Розпочалася 10-а Ялтинська щорічна зустріч «Україна і світ в епоху змін: фактори успіху».

Протягом трьох днів понад 250 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їхній вплив на Україну, Європу і світ. Учасниками форуму також стали Президент України Віктор Янукович, президент Литви Даля Грібаускайте, екс-президент США Білл Клінтон і екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер.
Президент
Янукович оцінює збитки від газової угоди, підписаної екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко з Росією, на суму 20 млрд дол.
Кабмін
Кабмін планує виділити на ремонт доріг в 2014 р. до 20 млрд грн.
Кабмін переніс другу всеукраїнський перепис населення з 2013 на 2016 рік.
Через значне погіршення погоди Кабмін доручив привести в підвищену готовність сили ДержНС, Міноборони, МВС, що визначені для участі в протипаводкових заходах.
ВРУ
Нардепи внесли пропозиції до проекту бюджету 2014 року на 17,5 млрд грн.
Парламент дозволив передачу до 1 січня 2015 земділянок державної та комунальної власності у власність або користування фіз-та юрособам для містобудівних потреб, а також зміну цільового призначення, у тому числі і для Києва.
Івано-Франківськ
Івано-Франківська обласна рада узгодила проект угоди про розподіл продукції між державою Україна, компанією "Шеврон Юкрейн Б.В." і ТОВ "Надра Олеська" для видобутку вуглеводів на ділянці Олеська на території Івано-Франківської області, але це рішення облради набуде чинності тільки після виконання низки умов.
Економіка
ПЕК
Компанія Shell завершила буріння першої свердловини на сході Україні, поклавши початок розвідці Юзівської родовища сланцевого газу.
Львів
Політика
Держкомзем
На 1 вересня 2013 року фахівцями органів земельних ресурсів у Львівській області було проінвентаризовано 577,8 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення.
Партії
ВО "Свобода" заперечила бізнес-співпрацю між народним депутатом Ігорем Кривецьким та українським олігархом Дмитром Фірташем, а також з кіпрським офшором Bovalon.  Investments Limited. Також ВО «Свобода» підтвердила намір подати в суд на газету «Експрес» за інформацію про Bovalon та 450 млн. дол.. які ніби вимагала від «Шеврону».
Економіка
Сільське господарство
По кількості новоспечених бізнесменів, які займаються овочами та баштанними культурами, лідирують Запорізька (38 осіб) та Львівська (37) області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.