Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

explorer.lviv.ua

Понеділок, 23 вересня 2013, 17:48

Необароковий будинок на Коновальця потребує ремонту фасаду

КЗ ЛОР "Львівський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер" звернувся до Львівської облради з проханням виділити кошти для проведення капітального ремонту фасаду колишньої Вілли Франца, у якій він знаходиться.  

Це питання сьогодні, 23 вересня, розглядалось на засіданні постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів.

За словами начальника, відділу управління майном спільної власності облради Юрія Чабана, медустанова розташована в надзвичайно красивому будинку на розі вулиць Мельника та Коновальця.

Відтак комісія вирішила в найближчу середу відвідати об'єкт, аби оглянути його.

Довідка

Koлишня Вілла Франц (зараз - будинок медичної установи; 1892, архіт. Я. Перось; 1904 - перебудова). Історизм (необароко). Осібно розташована будівля на розі вулиць Мельника та Коновальця. Віллу оточує простора садова ділянка. Північно-західний кут акцентує триярусна вежа, завершена куполом. В інтер'єрах збережене ліпне оздоблення стін та плафонів. Показовий приклад палацової архітектури кін. ХІХ ст.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.