Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вівторок, 24 вересня 2013, 12:29

Комуніст Зубчевський виграв суд у Фаріон, яка назвала його "виродком"

Суд Шевченківського району Львова частково задовольнив позов, який пред'явив нардеп від КПУ Олександр Зубчевський до нардепа від "Свободи" Ірини Фаріон за її висловлювання щодо нього, адже вона назвала комуніста "виродком".

Про це у коментарі Варіантам повідомив представник Зубчевського в суді Олександр Калинюк.

За словами Калинюка, суд визнав, що висловалювання Фаріон не відповідають дійсності та принижують честь та гідність.

Суд вирішив задовольнити позов Зубчевського частково, тому із 100 тисяч гривень штрафу (згідно позову) Ірина Фаріон має заплатити 20 тисяч гривень. Також нардеп має сплатити судові витрати, тобто ще трохи більше 2 тисяч гривень.

Таким чином, Фаріон має сплатити трохи більше 22 тисяч гривень за образу, яку вона нанесла Олександру Зубчевському.

До слова, нардеп Фаріон має право оскаржити це рішення в апеляційному порядку. Якщо вона не оскаржить його, то рішення вступить в силу через 10 днів.

На думку Калинюка, Фаріон буде оскаржувати це рішення, адже для неї судове рішення є ударом.

Розповідаючи про деталі судового засідання, Калинюк сказав: "У суді я пояснив, що слово "виродок" має негативне значення. Також я прочитав значення слова із тлумачного словника та зазначив, що відповідне слово ніяк не може характеризувати Зубчевського як людину, тим більше слово "виродок" принижує честь та гідність. В даному випадку це - образа, бо відповідна характеристика надана Зубчевському, хоч він не є "виродком".

Нагадаємо, суд Шевченківського району Львова 25 квітня ухвалив рішення про прийняття до розгляду позовної заяви Зубчевського до Фаріон, в якому він вимагає визнати такими, що ображають його честь і гідність, висловлювання Ірини Фаріон на кшталт «істота» й «виродок».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.