Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

photo.i.ua

Четвер, 26 вересня 2013, 13:27

За соціальними стандартами поведінки українці не є європейцями, ? науковець

Україна перебуває перебуває в Європі географічно, проте за ціннісними складовими ми відрізняємось від європейців. 

Про це сьогодні, 26 вересня, під час Школи міжнародної журналістики УКУ розповів відомий український економіст, член-кореспондент Академії технологічних наук України Олександр Пасхавер, інформує кореспондент Варіантів

На думку економіста, два фактори зіграли роль у формуванні характеру українця протягом ХХ століття - бездержавність та радянський соціоцид.

Перший створив комплекс недовіри до держави, а соціоцид призвів до того, що були вирізані найбільш продуктивні шари населення, була знищена традиція, наголосив Пасхавер.

"Якщо комплекс наших соціальних інститутів настільки відрізняється, ми не можемо бути схожими на європейців. Це взаємоповязані речі", - сказав Пасхавер. 

Побоювання українців щодо того, що в країні будуть проблеми в разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС, на думку економіста, пов'язані з тим, що українці не хочуть змінюватись. 

"Коли я чую, що ми європейці, я починаю тремтіти. Це означає. що нічого не треба робити - ми вже там...Угода про асоціацію повинна напружити людей, змінити їх", - сказав Пасхавер. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.