Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

albioniko.kiev.ua

Четвер, 26 вересня 2013, 16:46

Протягом останніх двох тижнів у Львові розвивається ГРЗ

Через значне похолоданням, постійні дощі, підвищення вологості, протягом двох останніх тижнів спостерігається зростання захворюваності на гострі респіраторні захворювання.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У зв’язку  з нетиповими як для вересня погодними  умовами для міста Львова, тобто  значним похолоданням, відсутністю сонця, постійними дощами, підвищенням вологості, протягом двох останніх тижнів спостерігаємо постійне зростання захворюваності на гострі респіраторні захворювання. І в першу чергу це стосується дітей. Якщо в групі дорослих захворюваність приблизно на тих самих показниках, що і минулого року, то в групі дітей, особливо віку від 7 до 14 років, ми бачимо значне зростання захворюваності. В цій групі фактично вже досягнутий епідпоріг. Тобто інтенсивний показник захворюваності вже досягнув епідпорогу.

Це не означає, що треба вводити якихось радикальних епідеміологічних заходів. Бо ситуація пояснювана, але це ситуація, яка потребує загальних системних заходів: постійно стежити, щоб діти тепло одягались, щоби ноги були в теплі і сухі, обов’язкове вітамінізоване харчування. І при перших ознаках треба ізолювати захворілого від оточення, тому що перебування хворої дитини чи в класі чи в садочку в групі може призвести до того, що інші діти теж хворіють. Тому якщо вже захворіли, треба відлежатись два-три дні, вдома звернутись до лікаря і пролікуватись.

Також слід наголосити, що основним джерелом передачі інфекції є руки. Побутує думка, що інфекції передаються повітряно-крапельним шляхом. І це правда. Але це не єдиний спосіб передачі. Через руки, якими  ви торкаєтесь до поручнів у маршрутках, через папір, через поверхні стола, стільця тощо ви переносите інфекцію до слизових оболонок рота, носа, очей і відповідно відбувається зараження. Тому дуже і дуже важливо вчити дітей і самим не забувати часто мити руки з милом, щоб запобігти хворобі», - наголошує Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.