Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

ukrday.com

Четвер, 26 вересня 2013, 18:25

Львів відсіяв чотири із семи ділянок для будівництва нового сміттєпереробного комплексу

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий взяв участь у сесійному засіданні Жовківської  районної ради, де повідомив, що вибір земельних ділянок для будівництва нового сміттєпереробного  комплексу скоротили до трьох.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Від області офіційним листом пропозиції по 7 ділянках. По всіх цих 7 ділянках були проведені робочі об’їзди, зібрана вся інформація. З тих 7 ділянок реальними для подальшого розгляду будуть 3 ділянки.

"Після  довгих дискусій, ми, як місто, отримали від області офіційним листом пропозиції по 7 ділянках. По всіх цих 7 ділянках були проведені робочі об’їзди, зібрана вся інформація. З тих 7 ділянок реальними для подальшого розгляду будуть 3 ділянки. В тому числі, і пропозиція, яка була озвучена вашим головою районної ради на сесії  міської ради Львова. Ця ділянка  також активно обговорюється. З  цих 3 ділянок ми вийдемо на 2, по яких почнемо процес громадських обговорень і підготовки всієї технічної  документації. Нашим партнером по проведенню робіт з відбору ділянки  є Міжнародна фінансова корпорація, це підрозділ Світового банку, - це найбільша структура, яка в світі  таких проектів зробила дуже багато. Вони нам будуть допомагати, бо ніхто  в нас в Україні таких потужних та якісних проектів, на жаль, ніколи не робив. Надіємось на підтримку  держави.

Щодо  ділянок, які опрацьовувались, є  понад 30 чинників, які аналізуються. Ми зараз будемо більш детально вивчати  ці три ділянки, бо є питання грунтових  вод, інші екологічні питання. Найбільше  і найскладніше питання – це обговорення  у громадськості. У минулі роки у  нас були проблеми, бо як тільки починались переговорні процеси щодо оформлення земельної ділянки для будівництва  нового комплексу в тій чи іншій  частині області, на жаль, включались політичні сили і порозуміння  не було. Якщо громада області хоче цю проблему вирішити, має бути мораторій  всіх політичних сил, щоб не створювати проблему, а домовитись разом, що ми її вирішуємо. Хочу, щоб ми разом, залучаючи  найкращих західних фахівців, пройшли  цей етап правильно. Я часто чую  думки, що давайте завтра закриємо Грибовицьке  сміттєзвалище. Це не можливо ні технічно, ні економічно. Бо сьогоднішній полігон  – це надскладна конструкція, яка  повинна бути виведена з активної дії. Тут єдиний лік – це час  і фаховий, грамотний підхід.

Отримавши проект по експертизі, переходимо до другого  етапу – робочі креслення. Прошу, аби ви звернулись до обласної ради, щоб були кошти передбачені в  обласному бюджеті на закінчення робочих креслень. Місто, звичайно, свою долю також дасть. Наступний  етап – це допомога і сприяння, щоб  ми цивілізовано провели обговорення  по двох ділянках, на яких зупинимось. Ми зобов’язані показати приклад  і збудувати на території області  якісний, по всіх екологічних нормах, комплекс, де має бути переробка  сміття, де мають бути створені робочі місця і податки мають сплачуватись на цій території, де він буде збудований", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, ситуацію щодо зберігання кислих гудронів на території Грибовицької сільської ради було визнано небезпечною.

Раніше Андрій Садовий заявляв, що за два роки Львівська область не запропонувало жодного легітимного варіанту стосовно облаштування сміттєвого звалища.

Иакож в червні природоохоронна прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження щодо використання владою міста державних коштів на проблеми Львівського міського сміттєзвалища за останні 10 років.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.