Корнелій Сулла,  27 вересня 2013

Свобода не атвічає за своїх пацанів

Вчора, я побував на стрєлці. Так, на справжній стрєлці, які проводяться на двориках шкіл, на районах, в парках, але аж ніяк не на конструктивній сесії міської ради.

Депутати фракції "Свобода", які зайняли свої позиції в Рава-Руській міській Раді, дивляться на своїх старших, які уміло двіжують в парламенті і вносять цей пережиток політичної романтики і в своє прикордонне місто.

Отже, суть стрєлки така: опрокінутий Любомир Кашуба, колишній секретар Рава-Руської міської ради, хапнутий на хабарі розміром в 5 iphone, поки розчісує своє теперішнє і майбутнє з мусарами, його вірні пацики рішають питання в стінах ради.

Опонент братанів з Свободи – чинна голова міської ради Ірина Верещук.

Після урочистого проголосованого припинення повноважень Любка розпочинається справжнє шоу. Мерка міста висловлює головному свободівцю Миколі Зіньку цілком слушні претензії і висуває його голову на пост секретаря.

"Ви заявляли перед телекамерами, перед громадою, у пресі про те, що готові взяти відповідальність за ситуації в місті на себе. Так чому тепер відмовляєтесь? Ви маєте реальну можливість проявити себе, за вашими ж словами, "навести лад" у міській раді", – тестує свободівців Ірина Верещук.

Верещук ловить Зінька на слові також за те, що він спочатку базарить одне, а потім зовсім інше, схожий при цьому на фуфлижника і ніяк не може нарешті визначитись.

Верещук також повідомила Зінька про брак у його жилах чоловічого начала, оскільки він так невдячно двіжує з жінкою, оббріхує її своїми перепалками. Йому мало б бути соромно за таке безсоромне розпускання власного язика у коридорах міської ради.

На жіночі сумніви у його чоловічій мужності свободівець Зінько реагує моментальними присіданнями у стані гнівних апеляцій, оскільки він реальний пацан, а реальному пацанові не можна штовхати таких базарів.

В апогеї рава-руської стрілки Верещук вказує свободівцю на його дещо сумнівний вид діяльності в синтезі з депутатською кар’єрою. Коля, путаючи рамси, дає задню і за нього, у вирі справжньої чоловічої дружби, вступається свободівський побратим-депутат Степан Смут і жартома підтакує: "Чим-чим займається? Та, контрабандою".

Свободівська душа депутата Зінька розпанахується перед вихором власних потенцій та амбіцій, перед диким бажанням дати геніальну відповідку та перед вказівками від старших товаришів. Зінько періодично втикає в мобілу з новими надіями отримати нову смс, яка підкаже йому на те, як варто вести свій базар далі у таких ринкових умовах.

Нарешті він відповідає приблизно так: "Ми не будемо з вами працювати, не хочемо з вами працювати. І взагалі ви – зла людина". Цією пацанячою заявою він наповал вбиває усіх присутніх у стінах Рава-Руської міської ради.

Наприкінці свободівського двіжу Зінько зазначає, що його кенти готові проголосувати за будь-яку кандидатуру, яка буде висунута з широких депутатських штанин. Однак, вони навіть чомусь вже готові голосувати не за члена ВО "Свобода" (яка становить більшість в раді та реально може впливати на кожне рішення), а за якогось іншого партійного шльоцика.

Консенсус так і не досягнувся. Привабливої кандидатури на пост секретаря Рава-Руської міської ради поки не має і тому усе двіжування переноситься на понеділок 30 вересня.

Обов'язково прийду. Обов’язково послухаю. Обов'язково слідкуйте далі за розвитком подій. Думаю, що ми всі любимо, коли такі стрілки не затягуються.

А для релаксу від суспільно-корисних справ звучить оця пісня:

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.