Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

zakarpattya.net.ua

Понеділок, 30 вересня 2013, 15:02

ФФУ подаватиме апеляцію на дискваліфікацію стадіону "Львів Арена"

Федерація футболу України подасть апеляцію на рішення ФІФА про дискваліфікацію стадіону "Львів Арена" до 2018 року, а також на рішення провести без глядачів матч Україна-Польща в Харкові.

Про це заявив перший віце -президент ФФУ Сергій Стороженко на прес-конференції в Києві, - передає ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, ФФУ досі не отримала повного вирішення дисциплінарно комітету ФІФА. " Згідно з кодексом ФІФА є певна процедура: ми повинні направити свій намір про подання апеляції, потім ми повинні просити ФІФА направити мотивувальну частину рішення, після цього ФФУ повинна надати ФІФА свої думки, що і як збирається оскаржувати. Після це відкривається 10- денна процедура подачі апеляції. Ми просимо повісті прискорену процедуру розгляду наших доводів і вже завтра президент ФФУ відправиться до Швейцарії у штаб-квартиру ФІФА, щоб відстоювати бік України", - сказав Стороженко.

Стороженко також розповів, що 11 вересня ФФУ отримала повідомлення про відкриття справи проти України. " До 18 вересня ми повинні були надати свої пояснення. Ми надали ФІФА свою позицію, визнали факт дій, але не визнавали характер цих дій. За процедурою на засідання дисциплінарного комітету ФІФА сторони не запрошуються. Ми направили бажання бути присутнім, але ФІФА відмовила, тому ми відправили свої доводи письмово. Після 18 вересня направили додаткові міркування після листа Едмара, який не скаржився на вболівальників у Львові. Жоден наш аргумент не був прийнятий. Чому така довіра FARE ми дізнатися не можемо, тому що не надійшла мотивувальна частина", - додав він.

Віце-президент ФФУ підкреслив, що подача апеляції не загрожує посиленням покарання для України. Стороженко в той же час нагадав, що політичні банери на стадіоні у Львові з'являються навіть після рішення ФІФА. "На жаль, нас не чують у Львові. Вчорашній матч "Карпат" показав, що, незважаючи на наші прохання, політика на стадіоні у Львові присутня",- зазначив він.

Нагадаємо, раніше Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, що наступний відбірковий матч Чемпіонату світу - 2014 проти команди Польщі збірна України проведе без глядачів. Крім того, Федерація футболу України оштрафована на 45 тисяч франків, а стадіон у Львові дискваліфікований на відбіркові матчі за участю національної збірної до 2018 року. Причиною такого покарання стало прояв расизму і фашизму уболівальниками на "Львів Арені " під час матчу проти Сан-Марино 7 вересня.

Автор: Віктор Маленчак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.