Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

radiosvoboda.org

Вівторок, 1 жовтня 2013, 10:39

Кабмін вводить обов’язкове енергетичне маркування для побутової техніки

Кабінет міністрів України вводить обов'язкове маркування побутової техніки, яке вказуватиме на рівень енергоефективності.

Текст відповідної постанови "Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування" № 702 від 7 серпня 2013 р. оприлюднено на сайті уряду.

Документом встановлено, що маркування наноситься на холодильники обсягом зберігання від 10 л до 1,5 тис. л, які живляться від електромережі або акумуляторних батарей, а також на пральні машини. Маркуванню не підлягають товари, що були у вжитку, а також транспортні засоби для пасажирських і вантажних перевезень.

При цьому Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження забезпечити застосування зазначених технічних регламентів. Здійснення контролю почнеться з 1 липня 2014 р.

Документом передбачено сім класів енергоефективності, які позначаються латинськими літерами від А до G. Кожному класу привласнюється колір етикетки від темно-зеленого (високий клас енергоефективності) до червоного (низький клас). Постачальник повинен буде зберігати технічну енергетичну документацію протягом п'яти років з дня випуску товару.

Постанова набирає чинності через шість місяців з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.