Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

boberskiy.org.ua

Вівторок, 1 жовтня 2013, 16:10

Дитячо-юнацька спортивна школа у Дрогобичі носитиме ім’я Івана Боберського

На засіданні ХХХІV сесії Дрогобицької міської ради, яке відбулося 27 вересня 2013 року, ухвалено рішення про надання імені Івана Боберського Дрогобицькій дитячо-юнацькій спортивній школі.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Символічно, що така подія відбулася в рік, проголошений Львівською обласною радою Роком Івана Боберського на його малій батьківщині.

Нещодавно минуло 140 років від дня народження педагога, фундатора, теоретика і практика української фізичної культури, організатора сокільсько-січового руху, автора підручників з фізичного виховання молоді, уродженця Дрогобиччини, професора Івана Боберського.

Сьогодні в освітянській ДЮСШ імені Івана Боберського (директор Іван Якович Файчак) у спортивних секціях з баскетболу, легкої атлетики, плавання, футболу, настільного тенісу, спортивної акробатики та шахів займаються майже 800 юних дрогобиччан з якими працюють 32 тренери.

Довідка. Іван Боберський — український педагог, організатор, фундатор, теоретик і практик української національної фізичної культури, організатор сокільсько-січового руху, автор підручників з фізичного виховання молоді. Як автор назви «Пласт», сприяв становленню Пласту. Голова товариства «Сокіл-Батько» (1908–1914), член Бойової управи і четар УСС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.