Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Середа, 23 травня 2012, 12:00

Директор УЄФА задоволений впровадженням в Україні швидкісного залізничного руху до Євро-2012

Операційний директор УЄФА Мартін Каллен вітає впровадження швидкісного залізничного руху в Україні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Євро-2012 – це територіально найбільший турнір в історії першостей континенту, а нові швидкісні поїзди в Україні дозволять провести чемпіонат на найвищому рівні, - сказав він.

«Це найбільший турнір за територією. Відстань між приймаючими містами є величезною, тому транспортне забезпечення грає дуже важливу роль в успішному проведенні турніру. Я задоволений тим, що Урядом України введено швидкісні поїзди, що з'єднають міста-господарі Євро-2012 та дадуть вболівальникам можливість швидко та комфортно подорожувати з одного міста до іншого за прийнятними цінами», – наголосив Мартін Каллен.

Підготовка до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року сприяла значній модернізації інфраструктури України: зведено та реконструйовано чотири футбольні стадіони, збудовано нові термінали аеропортів, проведено модернізацію доріг.

«Стан автошляхів покращився у кожному приймаючому місті та між ними. Також проведено реконструкцію залізничної мережі та вокзалів і введено додаткові поїзди між містами, й нові швидкісні поїзди, що дасть змогу забезпечити обслуговування наших громадян та гостей на найвищому рівні. Ця спадщина від турніру залишиться українцям та гостям країни на довгі роки», – зазначив директор МОК «Євро-2012 Україна» Маркіян Лубківський.

Нагадаємо, Віце-прем'єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков нещодавно повідомив, що наразі в Україні ретельно вивчається ситуація з приводу перспектив розвитку швидкісного руху.

Вже з 27 травня українською залізницею курсуватимуть перші швидкісні електропоїзди виробництва Hyundai Rotem. Завдяки новому рухомому складу час у дорозі значно скоротиться - згідно з експериментальним графіком курсування поїздка з Харкова до Києва триватиме 4 год. 25 хв., зі Львова до Києва - за 4 год. 55 хв., з Донецька до столиці - 6 год. 30 хв. У перші години продажу квитків на швидкісні поїзди Hyundai було реалізовано 2400 проїзних документів. За словами Бориса Колеснікова, відразу після введення усіх поїздів Hyundai в експлуатацію Укрзалізниця планує щодня продавати близько 10 тисяч квитків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.