Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

tyzhden.ua

Середа, 2 жовтня 2013, 10:55

Два львівські правоохоронці за прикриття злочину "сіли" на 5 років

Двох правоохоронців, які намагалися приховали злочин, засуджено до 5 років позбавлення волі.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.  

Колишнього помічника начальника відділу - оперативного чергового чергової частини Городоцького РВ визнано винним у тому, що при прийнятті та реєстрації телефонного повідомлення громадянки про крадіжку у неї мобільного телефону, особистих документів та інших особистих речей, він умисно вніс до Журналу реєстрації заяв і повідомлень про злочини неправдиві дані з метою укриття кримінального правопорушення. Зокрема, зазначив, що заявниця особисті документи втратила за невідомих обставин.

Водночас, оперуповноважений райвідділу міліції зловживаючи службовим становищем, власноруч вніс у письмове пояснення цієї ж заявниці завідомо неправдиві дані про нібито втрату нею особистих речей.

Відтак, указаний злочин не облікований в УІТ при ГУ МВС України у Львівській області, оперативно-розшукові заходи щодо розкриття даного злочину «по гарячих слідах» не проводились, а особа, яка його скоїла, не встановлена та не притягнута до кримінальної відповідальності.

Вироком Городоцького районного суду 20 вересня поточного року правоохоронців засуджено за ч.3 ст. 364 КК України до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки з встановленням іспитового строку – 2 роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.