Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

zolochiv.net

Середа, 2 жовтня 2013, 14:50

Львівська ОДА хоче отримати гроші від уряду на екологію в обмін на підписання угоди з "Шеврон", ? Шемчук

Львівська ОДА сподівається, що у разі підписання угоди з "Шеврон" про добування сланцевого газу цього року, Кабмін дасть кошти на вирішення екологічних проблем в області. 

Про це сьогодні, 2 жовтня, під час громадських слухань щодо видобутку сланцевого газу на Львівщині повідомив голова Львівської ОДА Віктор Шемчук.

"У випадку підписання угоди ми плануємо вже у цьому році отримати кошти на підписання екологічних проблем", - сказав Шемчук.

За словами Шемчука, ці кошти будуть залучені на Жовківщину для вирішення проблем Грибовицького сміттєзвалища.

Як розповів голова ОДА, Львівщина хоче залучати на 2014-2016 роки по 90 мільйонів гривень щорічно на вирішення екологічних проблем, зокрема, на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво сміттєпереробного заводу.

"Тому ми намагаємось, називаючи речі своїми іменами, торгуючись з урядом, отримати кошти", - сказав Шемчук.

Нагадаємо, на завтрашній сесії розглянуть питання з "Шевроном". Крім того, на сесію має прибути міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, аби підписати контракт з Chevron.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.