Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

thekievtimes.ua

Середа, 2 жовтня 2013, 15:26

Представники благодійної акції «Врятуй дитині життя» шукають донорів крові для онкохворих дітей

На Західній Україні триває благодійна акція «Врятуй дитині життя». Метою акції є збір донорської крові для онкохворих дітей, котрим необхідне переливання крові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Під час акції волонтери мають змогу допомогти онкохворим дітям, здавши кров. Вікова категорія донорів - від 18 до 45 років.

«Кожен день ми отримуємо тривожні сигнали, що потрібна кров, багато крові, тому що не тільки діти, а й породілі та люди при різних катастрофах потребують велику кількість крові. Ми маємо близько 25 000 донорів по області, із них половина здає кров у нашому Львівському обласному центрі служби крові, решта крові заготовляється у районних відділеннях заготівлі крові. Але основа потреба є, звісно, у Львові, оскільки тут розміщуються лікувальні установи, де профільно лікуються хворі. Напружена і досить складна ситуація є у Львівському обласному онкогематологічному центрі, який розміщується на вулиці Дністерській, 27. Лікування дітей з найважчою патологією проходить у цьому лікувальному закладі і очевидно, що вони потребують найбільше крові.», розповів заступник головного лікаря Львівського обласного центру служби крові Ігор Губаль.

Після здачі крові, донор отримує грошову компенсацію та купон на харчування. Також видається офіційна довідка про надання відгулів за місцем роботи.

«Після здачі крові донор отримує грошові компенсації в розмірі приблизно 30 грн. Ми рекомендуємо ці гроші перерахувати хворим дітям.», повідмила представник референтурного підрозділу ВО Тризуб ім. С. Бандери «Жіноча Січ» Роксолана Дума.

Перед здачою крові необхідно утриматись від паління, споживання алкоголю та жирної їжі, оскільки ці фактори впливають на якість крові.

Акція триватиме до 15 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.