Варіанти,  7 жовтня 2013

Культурні варіанти на тиждень

Відпочивайте не тільки у вихідні, протягом тижня у Львові багато цікавих подій, які варто відвідати. 

Понеділок, 7 жовтня

II Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком» 2013

У Львові триває фестиваль польського кіно. Сьогодні у Кінотеатр «Кінопалац» (вул. Театральна, 22) показують: фільм «День Жінок» (синій зал, поч. о 18:30), «Юма» (синій зал, 20:00), «Виселення» (червоний, 17:30), «Уява» (червоний зал, 19:00).

Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком» – масштабний польський культурний захід, що популяризує найновіші твори польського кінематографа на теренах Західної України. Фільми показуватимуть до 13 жовтня. У програмі художні, документальні фільми та анімація.

Виставка фотографій Яцека Дзячковського з серії «Демократи – Львів, 2004»

У Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6) триває виставка знаного майстра фотографії з Польщі Яцека Дзячковського.

Напередодні Помаранчевої Революції варшавський фотограф фотографував на вулицях Львова звичайних людей, які демонстрували свою позицію маленькою помаранчевою стрічкою. Через дев’ять років ці люди на фотографіях повертаються у простір міста в форматі виставки.

Виставку в Центрі міської історії можна оглянути в понеділок – п’ятницю з 11.00 до 17.30, за відсутності інших заходів в конференц-залі Центру.

Вівторок, 8 жовтня

У Латинській катедрі (пл. Катедральна, 1)виступить оркестр Famd.pl. Концерт розпочнеться о 19:30. У програмі – виконання симфонічних і вокально-інструментальних творів Войцєха Данковского, Кароля Фертнера, Йозефа Гайдна і Вольфґанґа Амадея Моцарта.

Того ж вечора відбудеться концерт гурту ТНМК розпочнеться о 20:00 в спортивному клубі Funclub, що на вул. Джерельна, 18.

Новий фільм Кіри Муратової вийшов у пркат. Фільм «Одвічне повернення» показують у кінотеатрі Планета Кіно-IMAX, сеанси розпочинаються о 20:45

Сюжет: Він та вона не бачились давно. Вони однокурсники, він живе в іншому місті, а сюди приїхав у відрядження. І відразу до неї, з питанням: як поділити себе між дружиною і коханкою? Жодна порада не звучить переконливо: він любить обох, але жити з обома не в змозі. Розізлившись, він іде, але приходить знову. А потім знову, і знову.

Актори: Рената Літвінова, Олег Табаков, Сергій Маковецький, Алла Демідова, Віталій Лінецький, Наталя Бузько, Георгій Делієв, Ута Кільтер, Юрій Невгамонний, Геннадій Скарга

Фестиваль медіа мистецтва ТЕТРАМАТИКА триває у Львові. Минулого тижня виставку медійних інтерактивних об’єктів відкрили у Музеї ідей, а у неділю відбулося відкриття експозиції інтерактивних проектів у Львівській картинній галереї ім. Бориса Возницького.

Зокрема у Картинній галереї можна побачити роботи Павела Яніцького з Польщі, Міхая Греку з Румуні, Лін Пей Чвен, митців, які знані у своїй сфері і беруть участь у фестивалях у багатьох країнах світу.

У тій самій експозиції також представлено роботу  Empty city Сергія Петлюка, яка раніше демонструвалась у м. Дейтмоні в США, а також на кількох фестивалях у Польщі, у Львові виставляється вперше.

Львів’янка Тамара Грідяєва вперше в Україні презентує інтерактивну інсталяцію Representation (1/4), яку створила три роки тому під час пребування на стипендії Gaude Polonia.

Киянка Анна Василькова привезла до Львова проект Внутрішня влада. Експозиція у Картинній галереї працює щодня з 11 до 18.00, а в Музеї ідей – з 11 до 21.00

Середа, 9 жовтня

У межах фестивалю II Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком» 2013 у цей вечір показують: фільм «Польська Сиберіада» (синій зал, поч. о 10:00), «Замкнута Система»             (синій зал, 18:00), «Кохання» (синій зал, 20:00), «Зійти на землю» (червоний зал,         18:00)

Лекцію про призабуту славу львівської музики читає у Палаці сапєгів (вул. Коперніка, 40а) Любов Кияновська. Початок о 19.00.

Зокрема мова йтиме про композиторів, виконавців, диригентів, організаторів музичного життя, критиків та педагогів, які протягом століть творили галицьку музичну культуру.

У Львові також триває фестиваль класичної музики Контрасти. Цього вечора у Львівській філармонії відбудеться концерт «Фроляк-Гаврилець: Сестри на Контрастах», під час якого звучатиме музика сучасних композиторів – Богдани Фроляк та Ганни Гаврилець.

Серед виконавців – Ніна Матвієнко, народний голос, Володимир Дуда, скрипка, Дмитро Гаврилець, альт, Ярослав Мигаль, віолончель, Струнний квартет «Фенікс», Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», Олександр Драган, диригент. Початок – о 19.00

Четвер, 10 жовтня 2013

У четвер у Львові розпочинаєтсья культурний проект Art Meetings, який триватиме до 14 жовтня.  У межах цього проекту відбудеться зокрема виступ польського гурту Pustkі та українського – Zapaskа. Концерт розпочнеться о 19:00.

Показ короткометражних фільмів «¡ІСПАНІЯ!» відбудеться у Львівському палаці мистецв. Початок сеансу о19:00, 21:00.

Показ «¡ІСПАНІЯ!» – це вісім короткометражок. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У програмі: 3 хвилини Хав’єр Марко, ВЕСІЛЛЯ Маріни Сересеські, ЗІНИЦЯ ОКА Хосечо де Лінарес, ЩОСЬ ІНШЕ Лаури Молпесерес, ЯВНИЙ СЕКС Хосе Мануель Карраско, SUB Хоссьє Маліса Альвареса, СНІДАНОК З ДІАДЕМОЮ Оскара Бернасера, АНІТА Хосема Ройга.

П’ятниця, 11 жовтня

Грузинський ансабль пісні і танцю «Кутаїсі» виступить у Міському палаці культури ім.Г.Хоткевича (вул. Кушевича, 1). Початок концерту о 19.00

Фольклорний ансамбль «Кутаїсі» створений в 1990 р. З дня заснування ансамбль бере участь у фестивалях, які проводяться як в Грузії, так і за її межами, представляючи програму, в якій представлена культура Грузії, та всіх її регіонів.

Концерт гурту «Тартак» та Ярослава Джусь відбудеться у кнайпі Лівий берег, початок о 21.00.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.