Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

budinvest.lviv.ua

Середа, 9 жовтня 2013, 11:35

Мешканці вулиці Тарнавського у Львові вимагають від фірми Дубневича припинити будівельні роботи

8 жовтня у Львові мешканці будинків №50 і 46 по вулиці Тарнавського  провели чергову акцію протесту проти будівництва фірмою "Будінвест" елітного будинку за адресою Тарнавського, 48.  

Учасники акції стверджують, що попри відсутність дозволів ТзОВ "Будінвест" розпочало будвельні роботи, а саме на будівельному майданчику порізали багаторічні дерева і почали роботи з будівництва котловану.  

"Вони позрізали дерева, ми телефонуємо вже другий день на гарячу лінію міськради, але ніхто не реагує. В департаменті екології Львівської ОДА нас запевнили, що жодних дозволів на вирубку дерев у центрі міста не давали. Ми також звернулись до прокуратури.

Остання відповідь від прокуратури прийшла: будівництво не ведеться, тому недоцільно прокуратурі втручатися. Але зараз будівництво почалося, може почнуть проводити перевірки", –розповіла мешканка Тарнавського, 50 пані Галина.

Мешканців також обурює те, що забудовник оформив паспорт будівництва з порушенням вимог закону. "Має бути вказаний дозвіл: від якого числа, який це дозвіл. Має бути проект не тільки з тильної сторони, а з середини. Жодної інфомрації про це паспорт будівництва не містить", – обурюються мешканці.

Будівельники також запропонували мешканцям оплатити власним коштом укріплення фундаментів будинків №50 і 46. 

"Тобто "Будінвест" не витрачатиме на укріплення сусідніх будинків грошей, але може виконати ці роботи за кошти мешканців. так вони сказали, але ж очевидно, що наші будинки не витримають цих робіт і почнуть зповзати", - обурюється мешканка будинку №46 пані Марія.

Забудовник, попри запевнення в тому, що проект змінено на вимогу мешканців вулиці, користується старим проектом, який досі розміщений в інтернеті.

Найбільше непокоїть мешканців вулиці Тарнавського відсутність даних  геолого-розвідувальне дослідження стосовно зсувів грунту.

"У нас є дані за 2000-й рік, а за 13 років все змінилося, грунти ще більше зсунулись. Потрібно укріпля те, що є", – додала пані Галин.

Учасники акції заявили, що якщо і цього разу влада міста і правоохоронні органи залишаться байдужими до їх проблем, вони готові вдатися до більш радикальних дій.

Нагадаємо, раніше забудовники йшли на контакт з мешканцями. Зокрема, 8 травня мешканці також вимагали зупинити будівництво 7-поверхового будинку № 48 між будинками 50 і 52. Крім цього мешканці вимагали проведення громадських слухань.

На запит депутата міськради Анатолія Країнського мер Садовий відповів, що департамент містобудування Львівської міськради не погоджував проектну документацію будівництво багатоповерхового житлового будинку на вулиці Генерала М. Тарнавського, 48, відтак немає права проводити перевірку ділянки на Тарнавського, 48.

Країнський 30 травня скерував міському голові Львова Андрію Садовому запит стосовно незаконного будівництва на вул. Тарнавського.

Крім цього, правоохоронні органи проводять досудове розлідування за фактом застосовування фізичної сили працівником ТзОВ "Будінвест" до депутата міськради Антолія Країнського.

Фірма "Будінвест" спеціалізується на будівництві елітного житла в центрі Львова. Фірма неодноразово потрапляла в аналогічні ситуації, адже її проекти передбачають ущільнення забудови в центральній частині міста, що викликає активний спротив мешканців.

За даними видання "Наші Гроші. Львів", власниками "Будінвесту" є брати Ярослав та Богдан Дубневич, Ігор Миколайчук, Віктор Коць та Михайло Мужилівський, депутат ЛМР попереднього скликання за списками "БЮТу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.