Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

turspeak.ru

Середа, 9 жовтня 2013, 12:52

У Львові відкриють болгарське консульство

У Львові буде відкрито Почесне консульство Республіки Болгарія.

Про це повідомлялось сьогодні, 9 жовтня, під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарія в Україні Красіміром Мінчевим, передає прес-служба Львівської ОДА.

«Ще одне дипломатичне консульство – це дуже добре для міста, яке претендує на звання культурної чи дипломатичної столиці нашої держави. Сьогодні ми говоримо про великий культурний обмін та можливості поновити ті традиції співдружності, які були раніше», – зазначив голова ОДА.

Віктор Шемчук запевнив гостей, що облдержадміністрація буде допомагати та сприяти як в реалізації культурних проектів, так і в започаткуванні та веденні бізнесу на Львівщині.

Своєю чергою Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев зазначив, що Львівську та Пловдівську області пов’язують історичні та культурні взаємини. Красімір Мінчев повідомив, що невдовзі у Львові відкриють Почесне консульство та представив новопризнеченого Почесного консула Республіки Болгарія у Львові Віктора Нотевського.

За результатами перемовин Віктор Шемчук та Красімір Мінчев вирішили напрацювати інформацію для підписання угоди про співпрацю та співдружбу між цими регіонами.

Також під час зустрічі обговорили діяльність громадської організації “Західно-Українське болгарське національно-культурне товариство ім. Сави Шеретова”, яке очолює Людмила Куликівська.

Зазначимо, основною метою діяльності товариства болгар у Львові є – відродження самосвідомості, гідності, народних традицій і звичаїв болгар України, розвиток дружніх стосунків між народами на основі принципів гідності, захист законних інтересів своїх членів.

Посол Республіки Болгарія наголосив, що після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС взаємини областей набудуть більших масштабів та глибшого взаєморозуміння й підтримки українців в Болгарії та болгар в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.