Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

friday-tour.com

Середа, 9 жовтня 2013, 16:09

Пловдив може стати містом-побратимом Львова

Сьогодні мер Львова Андрій Садовий і Посол Болгарії Красімір Мінчев обговорили можливість підписання Угоди про співпрацю між Львовом та болгарським містом Пловдив.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Крім цього, болгарський Посол представив новопризначеного Почесного консула Республіки Болгарія у Львові Віктора Нотевського.

«Львів я дуже люблю. Це не чуже для мене місто», - зазначив Віктор Нотевський, Почесний консул Болгарії у Львові.

Також обговорено можливі напрямки двосторонньої співпраці в економічній та освітній галузі, реалізацію спільних проектів в культурному та інвестиційному напрямках.

«Львову є що показати. Мені місто дуже сподобалося. Вже встиг трохи походити по місту.

У нас з’явилась ідея налагодити стосунки з болгарськими містами, які б відповідали по своєму статусу Львову, такому культурному центру. Ми будемо допомагати налагодити контакти між містами, наприклад, з містом Пловдів. Пловдів – це культурна столиця Болгарії, дуже потужний центр, там багато історичних пам’яток. Думаю, що можна проводити обміни культурними цінностями, обміни спеціалістами, туристами, навіть продуктами. У нас багато перспектив», - розповів Красімір Мінчев, Надзвичайний і Повноважний Посол Болгарії в Україні.

«Треба обмінятись делегаціями, запросимо вашого мера до нас, щоб подивились наше місто. Треба, щоб наша делегація поїхала до вас, щоб партнерство було природнім. Ідея співпраці з містом Пловдів дуже хороша», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий. 

Нагадаємо, у Львові також планують відкрити болгарське консульство

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.