Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

tsn.ua

Четвер, 10 жовтня 2013, 10:21

Основні роботи з будівництва Бескидського тунелю почнуться ще цього року

Основні роботи по будівництву нового двоколійного Бескидського тунелю у Карпатах (Львівщина і Закарпаття) розпочнуться у 2013 році.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Роботи виконуватиме генеральний підрядник, обраний шляхом міжнародного тендеру, - будівельна асоціація "Інтербудмонтаж Україна". Підготовчі роботи, які здійснювалися із 2009 року вже завершуються.

Будівництво нового Бескидського тунелю - один з основних стратегічних проектів інфраструктурного будівництва, визначений Національним планом дій на 2013 р. (Реалізація проектів загального-державного значення щодо розвитку транспортної інфраструктури України) щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 рр. "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава").

Для будівництва тунелю, який знаходитиметься поруч з існуючим одноколійним, буде використано понад 81 тис. куб. метрів бетону та понад 7 тис. тонн арматури. Будівельні матеріали постачатимуть українські виробники.

Загальна кошторисна вартість будівництва - 2,19 млрд грн, у тому числі будівельно-монтажні роботи - 1,55 млрд грн. На сьогодні фінансування здійснюється за рахунок власних коштів Львівської залізниці із залученням кредитних коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку у сумі 40 млн долл.

Інженерна споруда пролягатиме на глибині 180 м від поверхні Бескидського хребта. Після закінчення проходки тунелю фахівцями ПрАт "БА Інтербудмонтаж Україна" залізничничники прокладуть колії, мережі зв'язку та електрифікують цю дільницю.

Новий тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійним моніторингом внутрішнього стану, засобами пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту.

Перший і найскладніший етап спорудження цього об'єкту називається проходка, тобто вибірка гірської породи для створення штучної пустоти. Ця стадія будівництва також найтриваліша - проходка Бескидського тунелю закінчиться у 2015 р., а все будівництво - у 2016 р.

Проходка тунелю розпочнеться після отримання дозвільної документації на початок будівельних робіт у гірській місцевості. Як повідомив начальник відокремленого відділу з будівництва Бескидського тунелю Володимир Харлан, будівництво триватиме безперервно, у кілька змін.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що будівництво Бескидського тунелю на Львівщині визначено пріоритетним державним проектом 2013 року.

Крім цього, у липні було завершено підготовчі роботи до будівництва тунелю

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.