Андрій Пронічкін,  10 жовтня 2013

Сланцевий капшук Козака

Депутат Львівської обласної ради Тарас Козак проголосував за підписання угоди з компанією "Шеврон" про видобуток сланцевого газу.

І його депутатське "так" гордовито височить у списках голосувальників незважаючи на те, що його соратник Віктор Медведчук і організація "Український вибір", де Козак підпрацьовує, виступають проти добування сланцю на Україні.

Зокрема, "Український вибір" виставив у себе на сайті так звану стіну ганьби з депутатів Львівської обласної ради.

На цій стіні можна зауважити прізвище депутата облради Тараса Козака, який проголосував за сланцеву угоду.

Варто зазначити, що Тараса Козака неодноразово помічали на заходах, які проводив "Український вибір", лідером якого є екс-глава адміністрації президента Кучми і кум російського президента Путіна Віктор Медведчук.

З огляду на відносини Козака і Медведчука, він би мав бути адептом ідей останнього щодо видобування сланцевого газу на території України.

Однак, своїм голосуванням за "сланець" Козак доводить, що на ділі не підтримує Медведчука, а згідно заяви "Українського вибору" депутат облради і соратник Медведчука взагалі є "зрадником", який "віддав Львівщину під сланцевий газ". У наявності Варіантів є роздруківка результатів голосування:

Крім цього, на сайті "Українського вибору" є повідомлення про те, що у Донецьку відбувся круглий стіл на тему вибору економічного розвитку. У повідомленні зазначено, що участь у засіданні брав Тарас Козак, який є членом координційної ради громадської організації "Український вибір".

І справді це він, а не його однофамілець. Це, принаймні, доводить публікація на сайті Версии, де депутат облради у стилі теперішньої риторики Медведчука постулює думку, що дорога в Євросоюз лежить через Митний союз.

На сайті "УВ" теж неважко знайти профіль Козака.

А ось і фотографія, де Тарас Козак бере участь у круглому столі на тему приєднання України до Митного союзу та аплодує російському президенту Путіну.

Далі цікавіше. Ми знайшли статтю авторства Козака, яка називається "Теффт приїхав до Львова агітувати за видобуток сланцевого газу". Починає депутат облради з експлуатації розвинутими країнами, "стурбованих янкі" і зазначає, що Теффт відверто лобіює інтереси "Шеврону".

Згодом Тарас Козак висловлює свою думку щодо видобування сланцевого газу. Важко відмовитися від спокуси навести ці абзаци повністю:

"Як відомо, Львівська облрада поки що не дала згоди на розробку сланцевого газу на теренах області, що цілком відповідає настроям населення цього густонаселеного регіону. Адже нині кожен школяр вам скаже, що видобуток сланцевого газу може підірвати наш, і без того слабенький, аграрний, рекреаційний і туристичний потенціал".

Мабуть, депутат облради не зміг передбачити, що Львівська облрада, навіть попри бойкот догналіток, таки схвалить проект угоди з "Шевроном". І сам Тарас Романович особисто своїм голосом докладеться до того, щоб "підірвати слабенький потенціал Львівщини".

Далі Тарас Козак розпочинає піарити уже "Український вибір", який відомий своєю незламною антисланцевою позицією. Знову ж таки наводимо повністю цю частину опусу члена координаційної ради цієї організації.

"Громадський рух "Український вибір", розуміючи, що лише народ може зупинити біду, котра насувається на нас, як торнадо, веде широку роз’яснювальну роботу, залучаючи авторитетних спеціалістів і експертів в галузі екології і видобування корисних копалин. Думка вчених єдина: видобуток сланцевого газу в Україні несе серйозну загрозу життю і здоров’ю громадян. Наша позиція проста: влада може і мусить приймати рішення, виходячи тільки з інтересів людей, а не робити це у них за спиною. На жаль, такі спроби нині почастішали. Ми не маємо наміру сидіти склавши руки. А у Львівської облради є реальна можливість довести, що вона захищає інтереси своїх виборців, населення. Підтвердити, що не усе в нашій країні продається", – пише Козак.

Отже, не маючи наміру сидіти склавши руки, депутат облради вирішив діяти активно. Жахливі апокаліптичні картини, на жаль, стануть реальністю на багатостраждальній Львівщині, і деякі депутати не змогли цьому завадити.

"Не все продається" – по філософськи завершив свою статтю Тарас Козак. Крім деяких депутатів облради, дозвольте додати від себе.

Якщо справді таки не все продається, то виходить, що картка депутата облради без відома свого володаря проголосувала на сланцевій сесії 3 жовтня.

Повністю статтю Тараса Козака, яка побачила світ 14 червня 2013 року, можна прочитати на тут, де, щоправда, матеріал забули промаркувати "на правах реклами" або тут, де взагалі забули зазначити, що стаття належить Козаку.  

Або ж можна почитати оригінал, який розміщено на сайті "Українського вибору".

фото: lvivexpres.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.