Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

Середа, 23 травня 2012, 15:24

В Україні не каратимуть за наркотики «для себе»

В Україні можуть скасувати кримінальну відповідальність за зберігання наркотиків для особистого вживання. Про це заявили в Держслужбі контролю за наркотиками.

Експерти наголосили на необхідності таких змін, оскільки репресивні методи боротьби себе не виправдовують і тільки перенаселяють в'язниці наркозалежними.

За інформацією експерта з наркополітики Павла Скала, в Україні кожен 12-й засуджений отримав кримінальне покарання за перевищення дозволеної до зберігання для власного вживання кількості наркотичних речовин.

«Були зменшені дозволені обсяги найбільш поширених наркотичних речовин ... опію, і опію ацетильованого. 70% наркозалежних, які перебувають на диспансерному обліку, залежні саме від опіоїдів. Рівень їх криміналізації в 100 разів вищий, ніж у сусідній Росії. В Україні кримінальна відповідальність за ці речовини починається з 0,005 грама. У Росії це 0,5 грама. У більшості європейських країн відповідальність починається з 1 грама», - зазначив Скала.

За незаконне зберігання наркотиків в Україні можна отримати до 10 років в'язниці, нагадав експерт. На його думку, в Україні ніколи не було системної боротьби з наркобізнесом, а була тільки реакція на наслідки - репресії щодо хворих на наркозалежність.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.