Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

Середа, 23 травня 2012, 16:15

Прокуратура Львівщини виявила порушення при видачі дозволів на придбання, зберігання та використання травматичної зброї

Прокуратура Львівської області виявила порушення в діяльності відділу дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду Управління профілактики правопорушень ГУ МВС України у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

З'ясовано, що працівник цього відділу належним чином не веде облік власників травматичної зброї, при виявленні в окремих осіб прострочених дозволів на придбання, зберігання і користування зброєю він не вживав заходи до анулювання таких дозволів.

З огляду на це, прокуратура Львівської області винесла постанову про порушення дисциплінарного провадження щодо вказаного працівника відділу, яку скеровано начальнику ГУ МВС України у Львівській області для розгляду.

Крім того, органи прокуратури за наслідками перевірки пред'явила 4 адміністративні позови про примусовий розпуск (ліквідацію) громадських формувань з охорони громадського порядку.

До прикладу, прокурор Залізничного району м. Львова пред'явив адміністративний позов до суду про ліквідацію громадського формування «Добровільна народна дружина при Залізничному РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області». Під приводом членства у вказаному формуванні більше сотні осіб отримали право на володіння травматичною зброєю, однак, як з'ясувалося, не виконували своїх основних завдань. Зокрема, не надавали допомоги органам внутрішніх справ у забезпеченні громадського порядку та безпеки, не запобігали злочинам, не інформували органи та підрозділи ОВС про місця зосередження злочинних угрупувань, не сприяли виявленню, розкриттю злочинів, розшуку винних осіб та захисту інтересів держави та громадян від злочинних посягань.

Аналогічні адміністративні позови пред'явлено прокурорами Шевченківського, Сихівського та Личаківського районів Львова.

Також виявлено порушення чинного законодавства у Львівській обласній госпрозрахунковій поліклініці.

Прокуратура з'ясувала, що лікарсько-консультативна комісія вказаної установи видала медичні довідки на перереєстрацію травматичної зброї без наявності у громадян відповідних сертифікатів, які засвідчують відсутність протипоказань до отримання дозволу на право зберігання, носіння та використання такої зброї.

За результатами проведеної перевірки прокуратурою Львівської області підготовлено подання в ГУОЗ ЛОДА про усунення зазначених порушень та притягнення до дисциплінарної відповідальності винних осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.