Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ibtimes.com

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 13:44

10% доходу від видобутку сланцевого газу залишаться у власності громади Львівщини, ? нардеп

10% доходу від видобутку корисних копалин залишиться у власності громад, згідно з прийнятими змінами до бюджетного кодексу.

Про це у своєму Facebook написав народний депутат Ігор Васюник (фракція "Батьківщина").

"Зобов'язання уряду перед Івано-Франківською та Львівською облрадами щодо 10% доходу від видобутку сланцевого газу на Олеській газовій площі є вже закріплено законодавчо", пише Васюник.

"Ідея щодо передачі місцевим бюджетам частки прибутку від видобутку вуглеводнів, відповідно до угод з розподілу продукції знайшла підтримку в стінах парламенту", написав нардеп. 

Щоправда, залишається ще внести зміни до закону про УРП.

"Крім прибутку, у своєму законопректі №2936 я також пропоную закріпити на законодавчому рівні ще й вимогу підписувати з громадами угоди про соціально-економічний розвиток та обов'язкове страхування від екологічного лиха", написав Васюник.

Нагадаємо, 3 жовтня депутати Львівської обласної ради погодили угоду про видобування сланцевого газу в межах Олеської площі між компаніями Chevron і ТОВ "Надра Олеська".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.