Андрій Тимчишин,  11 жовтня 2013

Варіанти на вікенд

Новинки кіно, міжнародний фестиваль тату та повна палітра подій на вихідні у Варіантах на вікенд.

Варіанти на кіно

На цей кіновікенд редакція Варіантів пропонує вам абсолютно протилежні стрічки з числа тих на які варто звернути увагу на ці вихідні.

Якщо у вас є бажання побачити Г'ю Джекмена не у ролі вічного Росомахи із франшизи Люди-Х, а навіть навпаки у ролі звичного турботливого сім’янина в одному з найбільш цікавих трилерів осені, радимо сходити на стрічку Полонянки.

Для фільму характерна банальна зав'язка (у маленькому місті в Пенсільванії щезають дві дівчинки). Скажемо прямо, не найбільш вражаючий сценарій. Але Г'ю Джекман і Джейк Джилленхол у головних ролях, безліч разів номінувався на Оскар Роджер Дікінс за камерою і тонке режисерське чуття Деніса Вільнева помітно виділитися цю картину серед десятків подібних стрічок.

Справжні кіномани зрозуміють суть кінокартини, якщо додати, що Полонянки багато в чому перегукуються фільмом Клінта Іствуда Таємнича ріка. Окрім того,  хтось згадає ще й Бувай, дитинко, бувай Бена Аффлека.

Прихильникам чорного гумору радимо сходити на Вбивчий вікенд. Як це часто буває наші прокатчики, як і представники північних сусідів, не можуть втриматися від перефразування назв стрічок. Адже в оригіналі комедія називається Cottage Country. Однак редакція Варіантів розкусила їхній хитромудрий план.

Вся суть у тому, що в надії зібрати пару зайвих гривень та заманити у зали кінотеатрів додаткову кількість глядачів, вони перейменували стрічку таким чином, щоб її назва викликала в пам'яті іншу, вже знану і популярну, канадську чорну комедію 2010 року Відбійні канікули.

Тим більше, що обидва фільми об’єднує один актор – Тайлер Лебін. У російськомовному прокаті цю фішку ще більше обіграли, оскільки різниця в назві фільмів полягає лише в розбіжності слів вікенд і канікули.

Зрештою ці стрічки абсолютно різні, однак якщо такий маркетинговий хід не відбив у вас бажання подивитися цей фільм, тоді у кінотеатрах на вихідні на вас очікує непогана порція канадського гумору.

Спортивні варіанти

Сьогодні, 11 жовтня, запрошуємо на перегляд футбольного матчу Україна-Польща о 19:00, на пл. Ринок. Тому беріть друзів, жовто-блакитні прапори і приходьте вболівати за збірну в історичному матчі. Футбол буде транслюватися на великому екрані. Окрім того будуть музика, конкурси і призи.

У суботу відбудеться змагання з міні футболу за Кубок героїв о 14:00, вул. Симоненка,6. Кубок присвячений утворенню Української Повстанської Армії, саме тому головні призери отримають в подарунок Кубки імені С. Бандери, Є. Коновальця, Р. Шухевича.

Музичні варіанти

Шанувальникам блюзу радимо в суботу, 12 жовтня, сходити на концерт гурту Bubblehead о  21:00,  у клубі Rafinad People (вул. Руданського, 1).

Тим, хто надає перевагу класиці та готовий слухати не лише вуличне фортепіано на площі Ринок, можуть відвідати 12 жовтня фортепіанний концерт "Лине листя з лип, плине воза скрип…" Марії Паньків о 19:00, у  Кав'ярні-галереї "Штука" (вул. Котлярська, 8).

В рамках міні-туру Україною 12 жовтня о 21:00, у паті-бар "Propaganda" (вул. Зелена, 14) можна послухати запальних гостей з Івано-Франківська на концерті гурту Ivory Street.

Є унікальна можливість послухати кантрі українською, разом з гуртом Nebraska 12 жовтня о 20:00, у Рок-паб The Gas Station (вул.Джерельна, 20).

В неділю, 13 жовтня, пройде cольний концерт Єгора Грушина о 19:30, у Культурно-мистецький центрі "Львівський Палац мистецтв" (вул. Коперника, 17).

Також в неділю в рамках фестивалю Контрасти, відбудеться концерт азербайджанських виконавців о 18:00, Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7).

Мистецькі варіанти

Суботній вечір радимо провести в атмосфері авторської поезії. Зокрема, о 18:00, у Львівській копальня кави (пл. Ринок 10) пройде зустріч з молодою поетесою Леоною Вишневською, яка  у Львові презентуватиме нову збірку "Ти мій всеsweet", яку не знайдеш в жодній книгарні міста. Вхід вільний.

Ціла палітра мистецьких подій в одному заході чекає на вас у суботу з 13:00, на пл.Ринок, 6, (Італійський дворик).

Саме там в рамках проекту Культурно-мистецький заходу Аrt Space, ви маєте змогу поглянути на виставку художніх робіт та інсталяції митців, а також послухати виступи музичних гуртів та діджеїв.

Також в суботу о 19:00, у Львівському драматичному театр імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36) пройде виставка "Покірний", що стане прем’єрою для театру З вулиці на сцену. Зокрема Вистава стосується телебачення. Вражає своєю гостротою та переплетена з важливими для сьогодення соціальними темами.

Запрошуємо на виставку живопису Тетяни Умінськоі "Бабине літо" в арт-салоні "Сливка" (вул. Театральна, 24).

Варіанти на релакс

Усім, хто цікавиться темою фізичного та духовного розвитку, суботній ранок можуть провести на семінарі "Йога для мене. Розуміння та вибір" о 11:00, на вул. Наукова, 43 б.

Разом із досвідченим тренером Тетяною Чекаловою ви маєте змогу вивчити: Найпростіші – Найосновніші – Найвагоміші складові йоги. Таке релаксне пізнання йоги обійдеться вам у 50 грн.

Фестивальні варіанти

Впродовж 11-13 жовтня  у Львові триватиме унікальний Міжнародний фестиваль Lviv Tattoo Fest 2013, який пройде у Культурно-мистецький центрі "Львівський Палац мистецтв" (вул. Коперника, 17).

Фестиваль "Lvivtattoofest-2013" – це наймаштабніший захід в тату-культурі України; це грандіозний фестиваль для активних, амбітних людей, які звикли нестандартно проводити час. А також для істинних аматорів і фанатів тату – мистецтва, для тих, чиє життя немислиме без мистецтва татуювання.

Фестиваль порадує учасників і відвідувачів фестивалю нестандартною шоу-програмою, новими особами у світі тату, неповторними роботами майстрів, які номінуватимуться в конкурсах з цінними призами, а також інтерактивними шоу байкерів, виступам прогресивних музичних команд і безліччю інших сюрпризів.

Виставкові варіанти

На ці вихідні радимо завітати ІХ Міжнародний симпозіум гутного скла у Львівській національній академії мистецтв.

Участь у заході візьмуть художники, мистецтвознавці та представники навчальних закладів Європи, США, Мексики, Японії, України.

Міжнародні симпозіуми гутного скла проходять у Львові від 1989 року раз на три роки. У симпозіумах взяли участь понад 200 художників з 29 країн. Кожен з учасників має змогу працювати біля гутних печей з бригадою висококваліфікованих майстрів-гутників.

За результатами роботи відбувається виставка, а кожен учасник залишає роботу в дарунок місту. Колекція унікальних робіт відомих художників з усього світу нараховує понад 300 одиниць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.