Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

meest-online.com

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 14:37

Україна одержить 610 млн євро, якщо виконає умови стосовно асоціації

Європейський Союз готовий надати Україні макрофінансову допомогу у сумі EUR610 млн після виконання всіх умов у контексті підписання Угоди про асоціацію

Про це повідомив європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, передає Forbes.

«Європейський Союз готовий допомагати і підтримувати зусилля України щодо впровадження зобов'язань, пов'язаних з Угодою про асоціацію. План дій після Вільнюса вимагає ресурсів і Європейський Союз готовий продовжувати підтримувати Україну фінансовою допомогою, підтримкою інституціональної спроможності», - сказав єврокомісар в ході круглого столу з питань євроінтеграції в п'ятницю у Верховній Раді.

Він підкреслив, що ЄС готовий рухатися вперед з реалізації програми дій на 2013 рік і це питання він обговорюватиме з прем'єр -міністром України Миколою Азаровим.

Ш.Фюле повідомив, що мова йде про суму EUR186 млн. «Все це на підставі прогресу , з яким ви тепер керуєте програмою управління державними фінансами» , - сказав він.

«Я хочу сказати вам , що ми надамо вам також макрофінансову допомогу в розмірі EUR610 млн після того , як будуть виконані всі умови» , - підкреслив єврокомісар.

Він зазначив , що ЄС не є пасивним учасником дискусії України з МВФ. «Ми розуміємо важливість вашої країни для того , щоб ваша країна мала підтримку МВФ» , - сказав Ш.Фюле .

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.