Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 14 жовтня 2013, 09:50

У Львові відбулися конфлікти під час маршу УПА: міліція затримала 20 осіб (ВІДЕО)

Вчора, 13 жовтня, більше 20 молодих людей затримали співробітники міліції в центрі Львова неподалік будівлі Львівської обласної ради. 

Про це повідомили в ГУМВС у Львівській області.

Група молодих людей під червоно-чорними прапорами проводила акцію, на яку вони подали заявку. У той же час неподалік знаходилася інша група людей і між ними почалася словесна перепалка. У зв'язку з тим, що словесні аргументи ставали все більш різкими, співробітники міліції розділили їх, а через якийсь час бійці " Беркута" огородили цю групу від опонентів. Саме в цей час юнаки під червоно-чорними прапорами почали кидати на землю ножі, газові балончики, молотки та інші металеві предмети.

"Для недопущення правопорушень міліція затримала понад 20 молодих людей, їх доставили у Галицький райвідділ для з'ясування обставин. На місці працює опергрупа, з'ясовуються подробиці" - сказала начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС у Львівській області Світлана Добровольська інформагенству Інтерфакс. За її словами, відкрито кримінальне провадження та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Біля пам'ятника Чорноволу відбувалася зустріч народного депутата від ВО "Свобода" Юрія Михальчишина з виборцями.

У той же час близько 20 молодих людей прямували туди, щоб провести свою акцію. За даними львівських ЗМІ, це були представники проросійської організації "Захист праці". Вони скандували так звані антифашистські гасла, проте на їх шляху стали близько 50 "свободівців", які їх оточили.

Після того, як "свободівці" перегородили їм дорогу, "антифашисти" виставили в шеренгу дівчат. І з-за їх спин намагалися скандувати різні гасла.

Водночас на сторінці "Автономного опору" є повідомлення, де вказується, що саме проти них були вчинені провокації. "Вперше за роки “незалежної” України було зірвано марш пам’яті воніїв УПА у столиці Галичини, корпусом депутатів львівської міської та обласної ради, а також депутатом Верховної ради Юрієм Михальчишином, за видимої підтримки міліції, яка повністю потурала діям свободівців - молодих львівських активістів доправили до “райвідділку”. Чорноволу, але до учасників маршу на дорогу вибігли депутати на чолі із Михальчишином ставши разом із міліцією - не пропускаючи активістів до місця збору",- йдеться на сторінці "Автономного опору".

Крім того, "Опір" заявляє, що було затримано 59 чоловік. Їх доставили до Львівського міського управління міліції, по вулиці Степана Бандери, 1. Причин затримання міліція вказувати не хотіла. О 21.30 затриманих відпустили.

На своїй сторінці у Вконтакте нардеп Михальчишин написав: "Операція "Пастораль" з нейтралізації лгбт-антифашистської провокації пройшла нормально."

Відео:

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.