Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

lenta.ru

Понеділок, 14 жовтня 2013, 10:43

Антитифашисти вимагають демонтувати пам’ятні таблички В.Кубійовичу і Нахтігалю у Львові

Заступник голови Антифашистського комітету Олександр Калинюк звернувся до Галицького суду із позовною заявою до Львівської міськради з вимогою демонтувати пам’ятні таблиці Кубійовичу і Дружинам українських націоналістів (Нахтігаль, Роланд), які встановлені, відповідно, на вул. Б.Лепкого і Кармелюка.

Про це у коментарі Варіантам повідомив Олександр Калинюк.

Калинюк зазначив, що вважає ці таблиці фашистською пропагандою і саме тому вимагає їх демонтажу.

Судове засіданні у цій справі ще не призначено.

Нагадаємо, Володимир Кубійович  - український історик, географ, енциклопедист, видавець, громадсько-політичний діяч. У 1940 року очолив Український Центральний Комітет у Кракові, а у 1943 став одним з організаторів Військової Управи, і зі свого боку докладав багато зусиль для формування частин дивізії військ СС «Галичина».

Дружини українських націоналістів — українські військові формування, створені під час Другої світової війни організацією українських націоналістів. Складалися з двох батальйонів — «Нахтіґаль» та «Роланд» загальною кількістю 800 чоловік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.