Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

provolyn.com

Понеділок, 14 жовтня 2013, 16:00

У Львові стоятимуть контейнери для викидання відпрацьованих батарейок

Відтепер у кожному пункті продажу МТС у Львові будуть встановлені контейнери, у яких можна залишити відпрацьовані елементи живлення (акумулятори, батарейки).

Про це повідомили організатори проекту на прес-конференції щодо впровадження на Львівщині пілотного проекту «Викидай правильно», спрямованого на організацію належного збирання та поводження з відпрацьованими хімічними джерелами енергії (батарейками).

Львів є першим містом проекту, у якому встановлять такі контейнери.

«Ми намагаємось, щоб до кінця року контейнери зі збору відпрацьованих батарейок були у кожному магазині МТС, а їх зараз в Україні понад 500. Тобто у кожному місті де мешкає більше ніж 15-20 000 осіб є магазин МТС і відповідно буде пункт прийому відпрацьованих батарейок», - розповів директор ЗТУ МТС-Україна Дмитро Пономаренко.

Також організатори планують залучити до проекту соціальні заклади: :дошкільні навчальні заклади, школи, приміщення органів виконавчої влади і т.д.

Утилізацією займатиметься підприємство «Аргентум». Також ведуться переговори з іноземними підприємствами, які можливо здійснюватимуть утилізацію відпрацьованих батарейок.

«В Україні зараз є проблема з утилізацією, тому що немає налагодженої системи їх збору. При цьому ринок батарейок та акумуляторів розвивається дуже швидко, збільшується кількість близько 10% на рік», - повідомив представник компанії «Ріал» Віталій Новашкевич.

Додамо, що у Львові з ініціативи громадськості та підприємців вже близько двох років реально працює понад 10 пунктів збору вживаних батарейок в магазинах і супермаркетах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.