Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

утилізаційний збір

mukachevo.net

Середа, 16 жовтня 2013, 14:19

Після введення утилізаційного збору львівська митниця отримала більше півмільйона гривень

утилізаційний збір

Львівська митниця Міндоходів протягом 2 місяців дії закону про утилізаційний збір поповнила держбюджет на 530 тис. гривень.

Про це сьогодні, 16 жовтня, на прес-конференції повідомив головний митник Львівщини Сергій Попазогло, повідомляє кореспондент Варіантів.

За його словами, таку суму вдалось отримати через адекватну реакцію бізнесових структур, які знизили рівень цін на вживані автомобілі.

Загалом, після введення утилізаційного збору на початку осені значно скоротився імпорт в Україну вживаних машин. Через це завозу у вересні практично не було.

«Якщо раніше у Львівській області приватно завозилось до 1 тис. одиниць транспортних засобів (пасажирських та вантажних), то у вересні було завезено лише близько 50 автомобілів», - додав посадовець.

Наразі ситуація вирівнюється і десь у жовтні-листопаді завіз машин стабілізується  та вийде на попередній рівень.

Нагадаємо, з 1 вересня, українці платитимуть щонайменше 5,5 тисяч гривень утилізаційного збору через введення в дію відповідного закону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.