Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

дідух

ggpht.com

Середа, 16 жовтня 2013, 18:33

Львівська облрада відмовилась ввести дідух в число національних символів України

дідух

Львівська облрада відмовилась ввести дідух в число національних символів України, адже це питання не належить до її компетенції.

В липні громада українських патріотів звернулась до облради щодо підтримки ініціативи відродження національного символу "наш Дідух".

Тоді ж комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації скерувала даний запит в профільний департамент Львівської ОДА.

«Відповідно до статті 20 Конституції України державними символами України є державний прапор України, державний герб України та державний гімн України. Питання визнання на законодавчому рівні та офіційного затвердження ще одного символа вимагає детального вивчення та широкого обговорення за участі науковців, депутатського корпусу та громадськості. Також, це питання вимагає, на нашу думку, всенародного обговорення. Враховуючи викладене вище, пропонуємо розглянути дане питання на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації», - йдеться у відповіді департаменту.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.