Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

wz.lviv.ua

Понеділок, 21 жовтня 2013, 16:49

Перший альбом джазових композицій Мирослава Скорика презентують у Львові

22 жовтня у Львівській філармонії відбудеться презентація альбому творів з джазовими мотивами Мирослава Скорика, а також фільм про творчість відомого українського композитора, Героя України.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

«Прогулянка» – це назва цього проекту, а також назва однієї з композицій, які ввійшли до альбому.

За словами ініціатора запису цього альбому Олега Мацеха, твори, які ввійшли в цей альбом раніше не записувались і їх неможливо знайти в Інтернеті навіть у поганій якості, не кажучи вже про професійний запис.

Мирослав Скорик розповів під час прес-конференції, що здійснити професійний запис і випустити ліцензійний диск не так просто, тому це для нього приємна подія.

Також маестро зізнався Варіантам, що є ще достатньо його творів, які раніше не записували і не видавали окремим диском.

Участь у проекті взяли відомі музиканти – Оксана Рапіта, Мирослав Драган, Йожеф Ермінь та Академічний молодіжний симфонічний оркестр «ІNSO-Львів».

До диску ввійшли п'ять джазових п'єс для фортепіано і камерного оркестру: Приємна прогулянка, Нав’язливий мотив, Візерунки, Каприс, В народному стилі, В старому джазовому стилі для фортепіано і камерного оркестру.

Також серед записаних композицій – джазові парафрази класичних творів: Людвіг ван Бетховен. «Місячна соната», Людвіг ван Бетховен. «Апасіоната», Фридерик Шопен. Мазурка ля мінор, Людвіг ван Бетховен. «До Елізи», «Три екстравагантні танці» для фортепіанного дуету з оркестром: Іспансько–мавританський «Сумний блюз», «Канкан, ніби із старої грамофонної платівки».

Презентація диску відбудеться у межах Тижня музики Мирослава Скорика, який триває з 20 по 27 жовтня у Львові і приурочений 75-літтю композитора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.