Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кордон

zaholovok.com.ua

Вівторок, 22 жовтня 2013, 10:41

Громадяни України офіційно не зверталися зі скаргами на проблеми на українсько-угорському кордоні, ? посол Угорщини

кордон

У разі непропуску на територію Угорщини громадянин України повинен отримати в угорських прикордонників офіційний документ-підтвердження про відмову, на підставі якого він мусить скласти скаргу до посольства Угорщини. 

Про це йдеться у листі посла Угорщини Міхаеля Баєра щодо перетину громадянами України кордону з Угорщиною.

Якщо ж офіційного звернення від української сторони немає, відмова про в’їзд на територію Угорщини державними структурами Угорщини не фіксується.

Українці, що раніше мали проблеми при перетинанні українсько-угорського кордону, як правило, не змогли чітко пред’явити документ, що засвідчує мету в’їзду та перебування на території Угорщини, - роз'яснює посол.

Володіння Шенгенською візою не означає автоматичне право на в’їзд, оскільки віза є лише попереднім векселем для в’їзду на території країн членів Шенгену.

У разі, якщо іноземна особа не володіє листом-запрошенням, бронюванням готелю, що підтверджує місце та мету поїздки, а також не може достовірно документально підтвердити мету в'їзду та перебування в Угорщині, прикордонник, який здійснює контроль ініціює повернення громадянина третьої країни.

Нагадаємо, раніше депутат Львівської облради Олег Баран пропонував обласній раді звернутися окремим листом до МЗС України із проханням врегулювати проблему з шеншенськими візами н акордоні з Угорщиною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.