Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

paderewski.eu

Вівторок, 22 жовтня 2013, 11:53

Міжнародний фестиваль Відкриваємо Падеревського вдруге відбудеться у Львові

З 15 по 17 листопада у Львові триватиме 2-й Міжнародний фестиваль Відкриваємо Падеревського, присвячений постаті відомого у світі піаніста і композитора, дипломата та громадського діяча, почесного Громадянина Львова Ігнація Яна Падеревського.

Про це повідомляє прес-служба МО «Дзиґи».

У програмі фестивалю: концерти симфонічної, фортепіанної та вокальної класичної музики. Серед виконавців – зірки європейської сцени: Єжи Максим’юк, Маріанна Гумецька, Ольга та Наталія Пасічник, Петер Тот та Кароль Радзівонович.

Розпочнеться фестиваль 15 листопада у Львівській філармонії унікальним концертом Повернення легенди.

Фортепіанний речиталь Триб’ют маестро відбудеться  16 листопада у Львівській філармонії.

Спеціальний гість фестивалю – молодий угорський піаніст Петер Тот, котрий є лауреатом Гран-прі конкурсу Падеревського у США, виконуватиме улюблені композиції з репертуару славетного композитора. 

Також  16 листопада у Львівському оперному театрі прозвучить опера Галька Станіслава Монюшка у постановці Варшавської камерної опери. Вперше до Львова приїде повний склад театру – близько 100 осіб.

На завершення фестивалю 17 листопада у Львівській філармонії відбудеться концерт Портрет в інтер’єрі епохи.

Окрім концертів, у межах фестивалю відбудеться також нічна екскурсія Оперним театром «Голос Соломії Крушельницької» та нічний показ фільму «Місячна соната» (1937 рік), у якому головну роль зіграв Ігнацій Ян Падеревський.

Також вручатимуть цього року і почесну відзнаку PADEREWSKI, яку мають шанс отримати особи, які  сприяють польсько-українському культурному єднанню.

Нагадаємо, перший фестиваль Відкриваємо Падеревського відбувся у листопаді минулого року. Зокрема у Львові, у межах цього фестивалю, вперше виступила відома польська співачка Анна-Марія Йопек.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.