Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Кульчицький

Вівторок, 22 жовтня 2013, 14:54

Пам’ятник Юрію Кульчицькому відкрили у Львові

Юрій Кульчицький

Сьогодні у Львові, на площі Данила Галицького відбулося урочисте відкриття пам‘ятника Юрію Кульчицькому.

«Саме галичанину Кульчицькому Європа завдячує своєю традицією споживання кави. Раніше пам‘ятний знак був встановлений лише у рідному селі Кульчиці, що на Самбірщині.

Але ж і у Львові є чималі традиції споживання кави. І саме Кульчицькому Львів завдячує справжньому кавовому буму», – зазначив у виступі один із ініціаторів встановлення пам’ятника.

Нагадаємо, громадськість Львова, а також заступник начальника управління культури Львівської міськради Ірина Магдиш висловили невдоволення художньою концепцією пам'ятника Юрію Кульчицькому та інших пам'ятників, котрі в останній час, мов гриби, з'являються у Львові, а відтак ініціювали зміни до процедури щодо встановлення пам'ятників у Львові.

Юрій Франц Кульчицький назавжди увійшов в історію, як видатний герой та рятівник Відня. За свої заслуги Ю. Кульчицький отримав щедру винагороду: всі турецькі запаси кави (близько 300 мішків).

Галичанин, який знав технологію приготування напою, започаткував у Відні, а згодом і у Львові кавову традицію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.