Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

moemisto.lviv.ua

Вівторок, 22 жовтня 2013, 15:51

Львів’яни оцінили якість життя у Львові на трійку

Львів

Науковці провели соціальний моніторинг, під час якого мешканці міста оцінили якість життя у Львові. Львів’яни оцінили рівень життя у місті на 3,2 бали з 5 можливих.

Про це повідомили організатори моніторингу на прес-конференції на тему: «Презентація результатів найбільшого за роки незалежності соціального моніторингу «Якість життя у Львові»

«Якість життя у Львові» - наймасштабніший соціальний моніторинг проведений за роки незалежності України. Під час дослідження було опитано 2400 львів’ян.

«В першу чергу таке дослідження якості життя дає змогу промоніторити реалізацію стратегії розвитку міста, а з іншого боку воно дає змогу мешканцям поставити оцінку владі. В нас була принципова позиція, що ці результати повинні бути публічно висвітленні. Тобто, вони не ховаються у столах управлінців. Ми свідомо їх висвітлюємо сьогодні, для того, аби показати, як мешканці оцінюють ті умови, які є в місті, чим вони задоволені, а чим ні», - розповіла керівник програми аналізу та досліджень Інституту міста Мар’яна Малачавська-Данчак.

Опитування поділялося на три основні галузі: практики покращення якості життя (позиція, діяльність), особистісний комфорт (соціальне благополуччя, матеріальне благополуччя) та середовищний комфорт (стан, умови життя, сервіс).

За результатами дослідження мешканці Львова найменше задоволені матеріальним благополуччям. Натомість, найвище львів’яни оцінили рівень комфорту у місті.

Подібні соціологічні моніторинги планують проводити 1 або 2 рази на рік, з метою відстеження динаміки змінення рівня життя у Львові та ефективності рішень, які приймаються владою міста.

Результати дослідження передані міському голові Львова Андрію Садовому для розробки подальших планів на покращення рівня якості життя у Львові.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.