Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Четвер, 24 жовтня 2013, 16:22

Дубневич проголосував за те, щоб Кличко не зміг балотуватися в президенти, і скаржиться на технічні неполадки

Ярослав Дубневич

Нардеп від УДАРу Ярослав Дубневич єдиний з опозиційного табору проголосував за проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків №2054а, який забороняє голові фракції Віталієві Кличку балотуватися на президентських виборах.

Щоправда, сам Ярослав Дубневич написав у своєму Facebook, що це була технічна помилка і він направив заяву голові Верховної Ради Рибаку з проханням не зараховувати його голос.

Зміни до Податкового кодексу таки були схвалені Верховною Радою, "за" проголосували народних 239 депутатів.

У прийнятих змінах є пункт, який забороняє балотуватися кандидатом в президенти України, якщо особа не проживала на території України не менше 10 років. А Кличко - не проживав.

У фракції "УДАР" вважають ухвалення закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків (№2054А) провокацією проти лідера фракції Віталія Кличка, повідомив ICTV.

Експерти та юристи відзначають ризики балотування Віталія Кличка в президенти, оскільки одна з вимог до кандидата в президенти за Конституцією - проживання в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років.

На думку юристів, в якості критерію відповідності конституційній нормі про десятирічне проживання може використовуватися "резидентність кандидата", тобто де він платить податки.

Заяву Дубневича подаємо нижче:

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.