Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

dzyga

Четвер, 24 жовтня 2013, 18:25

Оперу Галька Станіслава Монюшка до Львова везе Варшавський театр камерної опери

16 листопада, у межах фестивалю Відкриваючи Падеревського, у Львівській опері відбудеться грандіозна подія – опера Галька Станіслава Монюшка у постановці Варшавської камерної опери.

До Львова приїде понад 100 акторів та працівників театру. Символічно, що ця подія відбудеться у Львівській опері, свого часу найкращою виконавицею партії Гальки була славнозвісна Соломія Крушельницька.

У Львові опера «ГАЛЬКА» буде виконана у двох діях за віленською версією лібрето Влодзімєжа Вольского 1848 року.

Оперу виконають солісти Габріеля Каміньська, Томаш Рак, Даріюш Махей, Марта Виломаньська, Даріюш Гурскі, Славомір Юрчак, Діслав Кордиляк, хор та оркестр Варшавської камерної опери.

Диригуватиме мистецький директор  Варшавської камерної опери – Рубен Сільва. Режисер-постановник– Казімєж Деймек. Директор опери – Марія Громбковська.

Протягом 20-го століття цю оперу ставили у багатьох містах світу. Її називають найкращим твором композитора Станіслава Монюшка, яку він написав у співпраці з письменником В. Вольським.

Нагадаємо, 15-17 листопада у Львові відбудеться 2-й Міжнародний музичний фестиваль Відкриваємо Падеревського

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.