Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

забруднення води

thewaterq.com

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 12:48

Каналізація зі Славського забруднює річку Стрий, ? Львівська ОДА

забруднення води

Очисні споруди Славського комунального водоканалізаційного підприємства протягом багатьох років не виконують своїх функцій.

Про це інформує Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Ситуація, що склалася у смт. Славське внаслідок діяльності підприємства, є доволі небезпечною, оскільки, в результаті неефективності очисних споруд неочищені каналізаційні стоки виливаються в р. Опір. Як відомо, р. Опір — притока р. Стрий, на якій розміщено водозабір, що забезпечує питтєвою водою міста Стрий та Львів. Крім того, р. Стрий належить до басейну транскордонної р. Дністер.

У ході обстеження, яке провели 23 жовтня 2013 р. спеціалісти департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації встановлено, що підприємством проведено незначний поточний ремонт очисних споруд, зокрема бетонні конструкції частково відремонтовані, металеві конструкції частково пофарбовано, проведене очищення первинних відстійників від мулу, машинне відділення в робочому стані, в наявності резервний насос.

Проте проведені заходи не забезпечують покращення ефективності роботи очисних споруд та якості очистки стічних вод - оскільки мулові майданчики затоплені, вторинні відстійники не працюють, вода в аеротенках чорного кольору, що свідчить про неефективну очистку стічних вод.

Каналізаційно-насосна станція (КНС-2) знаходиться в неробочому стані, територія підтоплена ґрунтовими (дренажними) водами і обладнання вийшло з ладу. Будівля головної каналізаційно-насосної станція (ГКНС) потребує капітального ремонту. Не проводиться планове каналізування вулиць смт.Славсько, зокрема по вул. Бойківська каналізаційний колектор не прокладений та не підключений до очисних споруд.

Окрім цього, поруч із очисними спорудами розміщене стихійне сміттєзвалище, яке теж забруднює довкілля: грунти та поверхневі води. Слід зазначити, що відповідно до рішення Держекоінспекції у Львівській області від 11.06.2010 р. на території даного сміттєзвалиша призупинено захоронення твердих побутових відходів. Однак, дане рішення не виконується, оскільки доступ до сміттєзвалища є відкритим.

За підсумками виїзного обстеження робочої групи Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації скерував відповідні звернення для реагування голові Сколівської РДА, начальнику Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області та начальнику Державної екології інспекції у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.