Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

dzyga.com

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 13:15

Стали відомі цьогорічні учасники фестивалю Jazz Bez

З 4 по 15 грудня в Україні та Польщі відбудеться 13-й Jazz Bez і вже відомі учасники цьогорічного фестивалю.

Про це повідомляє прес-служба МО Дзиґа.

Понад 50 музикантів з України, Польщі, США, Ізраїлю, Великобританії, Німеччини, Данії, Швейцарії, Італії, Білорусі, Грузії, Вірменії, Азербайджану візьмуть участь у Jazz Bezі.

Зокрема відбудуться виступи наступних виклнавців: зірки світового фрі-джазу  піаніста Метью Шіппа у дуеті із саксофоністом Матеушем Валеріаном, незрівнянної української співачки Мар'яни Садовської, друзів Фестивалю Marinita Trio, що цього разу зіграють з з  учасником проекту легендарного Майка Стерна, бас-гітаристом Теймуром Феллом та майстром гри на кяманчі Марком Еліяху.

Квартет відомого українського контрабасиста Аркадія Овруцького виступить з американськими джазменами.

Також серед учасників – італійці Kekko Fornarelli Trio, World Service Project з Лондону, грузинський ZumbaLand, проект одного з кращих вітчизняних барабанщиків Ігоря Гнидина, швейцарських KAOS Protokoll, польського піаніста Куби Станкевича з імпровізаціями до музики Войцеха Кіляра, гітариста Ришарда Стили.

Виступить у межах JazzBezу Krzysztof Kobylinski Trio, KOMEDA: AHEAD, Aladdin Killers, новий білоруський проект H.A. Quartet, український Deep Tone project, JT Fresh та багатьох інших виконавців, що творять вишукану  і нестандартну музику. 

Найрізноманітніші стилі джазу будуть звучати під час фестивалю – свінг, ф'южн, бі-боп, джаз-рок, фанк, кул, фрі-джаз, тощо.

Серед міст, де будуть відбуватися концерти – Київ, Харків, Рівне, Тернопіль, Луцьк, Люблін, Санок, Глівіце та Перемишль. Вперше до джазової федерації приєднаються Мостиська.

Також у межах фестивалю відбудеться  джазова школа для молодих музикантів у Перемишлі, традиційні джем-сейшени,  майстер-класи, фотовиставки та багато додаткових акцій.

Нагадаємо, Jazz Bez є наймасштабнішим, найтривалішим та найдосвідченішим джазовим фестивалем України.

Від 2001 року, коли фестиваль одночасно розпочався у Львові та Перемишлі, джазова федерація розрослася вже на десяток міст.

За цей час відбулися сотні концертів, на фестивалі утворилися десятки міжнародних проектів, заглом на Jazz Bezі зіграло понад тисячу музикантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.