Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

скульптура

lvivexpres.com

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 14:08

У Львові відкрилася виставка скульптора Івана Самотоса

скульптура

Вчора, 24 жовтня, у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького відбулося відкриття виставки творів відомого львівського скульптора, Народного художника України Івана Самотоса. 

Виставка приурочена 80-й річниці від дня народження митця, йдеться на сторінці Націоного музею Шептицького на Facebook.

На цьогорічній ювілейній виставці представлені роботи періоду навчання в Львівському інституті прикладного і декоративного мистецтва (тепер – ЛНАМ), живописні краєвиди митця 70-80-х рр. та скульптурні твори останніх п’яти років, серед яких – портрети Любомира Медвідя, Бориса Возницького Романа Яціва, Василя Отковича, та ін.

Іван Самотос – своєрідна мистецька індивідуальність з особливим мисленням, оригінальною логікою оцінки явищ дійсності та мистецьких проблем, особистість, яка займає чільне місце серед українських художників та громадських діячів України.

Доробок митця налічує близько двох сотень різних за тематикою творів, які представлені в музеях та приватних збірках України й зарубіжжя. Більшість пам’ятників, меморіальних композицій, станкових скульптур, які створив Іван Самотос, присвячені видатним історичним особистостям України: Т. Шевченку (м. Соснівка, Львівська обл.; м. Бельци, (Молдова), В. Чорноволу, Жертвам Замарстинівської в’язниці (м. Львів), воякам УНР (м. Везін-Шалет, Франція).



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.