Роман Кошла,  25 жовтня 2013

Варіанти на вікенд

Осінь тішить нас останніми погожими тижнями, а Варіантів орієнтують Вас у подіях вихідного променаду.

Кіно варіанти

Оскільки за вікном видніються вихідні та хочеться релаксу не тільки для тіла, але й для мозку, то найкращим варіантом до перегляду стане мультфільм Мінлива хмарність, часом фрикадельки 2.

Фільм – продовження історії першої частини. Тільки тепер Флінт Локвуді винен у тому, що продукти не будуть неконтрольовано падати на голову.

Просто тепер їх стало вражаюче багато і вони ще й мають інтелект. Овочі, тости та сандвічі вміють розмовляти та агресивно пересуватися.

Якщо ж хочеться чогось кардинально, то ласкаво просимо у Сталінград. Перший російський фільм знятий у форматі Imax 3D (з бюджетом у 30 млн долларів) концентрується на одному з епізодів битви 1942 року – захисті Будинку Павлова у Сталінграді. Фільм збирає неоднозначні відгуки та оцінки.

Також у наших кінотеатрах триває прокат Малавіти від Люка Бессона. Фільм про веселе життя представників італійської мафії з Робертом Де Ніро та Мішель Пфайффер у головних ролях.

Також ще раз можна завітати на  План втечі з нестаріючими Слаєм та Шварцем у головних ролях. Головного негідника грає колишній Ісус – Джеймс Кевізел.

Культурні варіанти

Окрім купи чудових кіноробіт цими вихідними у культурній столиці України відфестується дванадцятий по рахунку Lviv Fashion Week. 23-27 жовтня відомі та не дуже дизайнери представлять свої колекції одягу. Основні та найцікавіші покази за доброю традицією прошпацірують під ковбасні аромати у виставковому центрі Shuvar-Expo. 

Для тих, хто не цікавиться модою, а хоче просто гарно провести час, то після 22.00 у нічних клубах Rafinad People та PLAY BAR відбуватимуться афтепаті. П'яні модники та модниці у додаткових бонусах.

У нічному клубі Picasso іскритиме гумор-шоу "Вар'яти" на чолі із Сергієм Притулою. Порція чудових жартів та настрою відповідно Вам гарантовані.

Також цікавою атракцією має стати стати Тиждень кримськотатарської культури у Львові, що проходитиме 24-30 жовтня у різних арт-локаціях міста.

Цьогоріч із цікавого у програмі прем’єра першого кримськотатарського повнометражного фільму Хайтарма за участі творців фільму та вечір кримськотатарсько-української етно-джазової музики у Львівській копальні кави, що на площі ринок.

Варто згадати і про виставку робіт львівського скульптора, Народного художника України, професора львівської Національної академії мистецтв Івана Самотоса, що триватиме з 24 жовтня до 24 листопада 2013 у Національному музеї імені Андрея Шептицького.

Театральні варіанти

25 жовтня

У Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької буде балет Баядерка.

У Першому українському театрі для дітей та юнацтва триватиме вистава на 2 дії Олівер Твіст.

У Львівському академічному театр імені Леся Курбаса відбуватиметься вистава-репетиція за Жаном Моклером Театр злочину.

26 жовтня

У Львівському академічному театр імені Леся Курбаса розпочнеться вистава-тренінг акторської імпровізації Амнезія, або маленькі подружні злочини.

27 жовтня

У Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки відсалютує вистава Лісова пісня - драма-феєрія в трьох діях Лесі Українки, написана в 1911 році.

У Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса прошмигне вистава Забави для Фауста.

Музичні варіанти

Усім поціновувачам скрипки радимо відвідати концерт Лілії Бріль 26 жовтня у кав'ярні-галереї "Штука".

У Львівській філармонії 20-27 жовтня триватиме цикл ювілейних авторських концертів композитора Мирослава Скорика присвячений 75-річчю видатного українського композитора.

Вперше у Львові  25 жовтня у Львові стартує міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси в приміщеннях консерваторії та філармонії Львова. Вік конкурсанта повинен бути не менше 16 і не більше 28 років на момент відкриття конкурсу.

Також у рамках першого Міжнародного конкурсу скрипалів Олега Криси пройде виставкаживопису молодих художників, студентів Львівської національної академії мистецтв Максима Магери і Макара Москалюка Intermezzo у приміщенні львівської обласної філармонії. На виставці, під назвою будуть представлені ландшафтні та урбаністичні пейзажі.

Інше

Для поціновувачів гастрономічних свят у Львові 26 жовтня у приміщення готелю Леополіс запрошені французькі шеф-кухарі Мішель Ведрін та Жіль Гріффон.

Вони презентуватимуть спеціальну вечерю у ресторані "Леополіс" в рамках французького тижня у Львові. Вартість такої вечері – 350 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.