Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

шоколад

kuharka.com

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 16:12

У Львові створять шоколадну скульптуру, яка символізуватиме поєднання культур України та Франції

шоколад

Під час «тижня французького смаку» шеф-кондитер Жіль Гриффон створить скульптуру з шоколаду, яка символізуватиме поєднання культур України та Франції.

Про це повідомили організатори події на прес-конференції з нагоди відкриття «Тижня французького смаку». 

У Львові, в суботу 26 жовтня у Кінг крос Леополіс відбудеться низка подій від французького шеф-кондитера Жіля Гриффона, серед яких демонстрація 5-ти кілограмової скульптури, що символізуватиме поєднання культур України та Франції. Скульптура буде зроблена з чорного та білого шоколаду.

«У скульптурі ви зможете побачити символи двох країн, наприклад символ Франції - Ейфелеву вежу», - розповів шеф-кондитер Жіль Гриффон.

Паралельно з демонстрацією скульптури відбудуться також майстер-класи по виготовленню шоколадних трюфелів та шоколадних цукерок-марципанів. Участь у даних майстер-класах зможуть взяти усі охочі. Після приготування кожен присутній зможе безкоштовно скуштувати солодощі.

У вівторок, 29 жовтня шеф-кухар Мішель Ведрін та шеф-кондитер Жіль Гриффон проведуть відкриті майстер-класи присвячені французькому кулінарному мистецтву.

«Найцікавішим є те, що використовуючи українські продукти ми намагаємося відтворити страви французької кухні», - зауважив шеф-кухар Мішель Ведлін.

Мішелю Ведліну настільки сподобалась українська кухня, що відтепер у своєму ресторані у Франції шеф-кухар готує такі страви, як борщ з фуа-гра та сало з трюфелями.

«Мені дуже подобається українська кухня. Українські кухарі використовують якісні продукти, але у них немає свого власного почерку. Якщо ви зайдете у кілька ресторанів та замовите одну і ту ж страву, вони майже не відрізнятимуться», - зазначив Ведлін.

Також в рамках французького смаку відбудеться французький гала-вечір, де для гостей приготують вечерю Мішель Ведрін, Жіль Грифон та Володимир Павлюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.