Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Олег Криса

zaxid.net

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 17:59

Переможець міжнародного конкурсу скрипалів Олеги Криси отримає премію 900 тис. грн.

Олег Криса

Сьогодні, 25 жовтня, у Львові розпочався перший міжнародний конкурс скрипалів під патронатом Олега Криси, перемога в якому буде відзначена премією в сумі майже 900 тис. грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У конкурсі приймають участь 18 скрипалів з України, Канади, Австралії, Японії, Китаю, Південної Кореї, Росії та США.

«Я думаю, що цей конкурс дозволить українським талантам показати себе, а талантам з інших країн краще дізнатися, що коїться на Україні та показати свої досягнення. Надіюсь, що вони залишаться з гарними спогадами про наш край, наших людей та нашу культуру», - розповів засновник конкурсу, почесний професор скрипки Львівського національної музичної академії ім. М. Лисенка Олег Криса.

Конкурс покликаний відкрити Львів та українських композиторів для світу.

«Я б хотів, щоб цей конкурс був забарвлений синьо-жовтим кольором, тому у ньому присутні українські твори. В першому турі - це Карабіц, в другому турі серед сонат є соната Лятошинського, а у третьому турі - концерт Скорика №2», - повідомив Олег Криса.

Репертуар склав сам засновник конкурсу.

«Оскільки два моїх перших конкурси були конкурсами Паганіні і Венявського в програму цього конкурсу включені їхні твори, тобто конкурс трохи біографічний, хоча й досить вимогливий», - зазначив Криса.

В журі конкурсу увійшли відомі скрипалі: Сачіка Мізуно (Японія), Валерій Ворона (Росія), Кшиштоф Якович (Польща), Крістіан Альдербургер (Австрія), Анатолій Баженов (Україна), Ігор Пилатюк (Україна) та  Матіас Вайцнер (Франція). Головою конкурса є Олег Криса.

Під час конкурсу Олег Криса виступить з сольним концертом.

В подальших планах Олега Криси також провести конкурс композиторів та започаткувати літню музичну Академію під своїм патронатом. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.