Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

www.jobsbump.com

Четвер, 24 травня 2012, 14:05

Україна увійшла до трійки найкорумпованіших країн світу

Найкорумпованішими країнами світу є Колумбія, Україна та Бразилія. Про це свідчать дані щорічного опитування, проведеного фірмою Ernst&Young (E&Y).

15% фінансових директорів компаній з різних секторів економіки по всьому світу готові на незаконні виплати для збереження чи зміцнення позицій на ринку, що на 7% перевищує минулорічні цифри.

39% респондентів Ernst&Young відзначили широке поширення корупції у своїх країнах. До найбільш корумпованих країн аудиторська фірма віднесла Колумбію, Україна і Бразилію. Серед бразильських топ-менеджерів 84% вважають свою країну «епіцентром хабарництва».

«Одним з найбільш тривожних результатів опитування є широко розповсюджене прийняття неетичних методів ведення бізнесу», - зазначає E&Y.

Терпимість до хабарництва посилилася в порівнянні з минулим роком, коли частка таких заяв серед учасників опитування становила 9%, повідомляє агентство Bloomberg.

При цьому вже 5% (проти 3% роком раніше) не заперечують і проти фальсифікації фінансової звітності.

В опитуванні E&Y, що проводився з листопада 2011 року по лютий 2012 року, взяли участь понад 1700 топ-менеджерів в 43 країнах світу – глави фінансових, юридичних, аудиторських відділів, зокрема близько 400 фіндиректорів.

Джерело: Дело

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.