Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

police.kharkov.ua

Четвер, 24 травня 2012, 14:33

16-літній зловмисник два роки «тероризував» своїх ровесників

Вимагання, грабежі, шахрайство і розбійний напад – такий склад злочинів за своєю спиною має 16-річний житель Червонограда. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України в Львівській області.

Юнак із благополучної сім'ї, а у такий спосіб юнак вирішив розважатись.

Кар'єру правопорушника хлопець розпочав ще з 14-ти років. Тоді у 13-річного учня СПТУ зловмисник вимагав 300 дол. США. При цьому, за відмову надати йому цю суму пригрозив фізичною розправою. Того ж дня зловмисник витрачав отримані кошти на розваги.

Наляканий хлопчина розповів батькам про цей випадок, а ті звернулися за допомогою до працівників Червоноградського міського відділу міліції. Зважаючи на вік зловмисника – 14 років, суд виніс йому вирок – два роки умовного відбування покарання.

«Вже через півроку після скоєння цього злочину і, як вже згадувалось, відбуваючи умовне позбавлення волі, хлопець скоїв черговий злочин. Цього разу неповнолітній вирішив спробувати себе у ролі шахрая. Щотижня він шахрайським способом заволодівав мобільними телефонами своїх ровесників. Зокрема, хлопчина підходив до візуально знайомих, просив мобільний телефон, аби терміново зателефонувати, відходив у сторону і за мить зникав у невідомому напрямку. При цьому варто відзначити, що відповідно до законодавства, кримінальна відповідальність за скоєне шахрайство особою, якій не виповнилося 16-ти років, - не наступає. А тому справу проти неповнолітнього було закрито», - сказав Віталій Черник.

Зловмисник вирішив також помститися малому: перестрівши неповнолітнього, витягнув ножа та заявив, що збирається відрізати йому пальці. Своїх погроз зловмисник не застосував, але двічі вдарив його у живіт, після чого відібрав ключі від його квартири і під погрозами фізичної розправи, повів налякану дитину додому. Всередині помешкання злочинець шукав, що б можна було поцупити. Та забрав із собою мобільний телефон і три золоті перстені.

Більшість наляканих малолітніх, які пережили зустріч із своїм кривдником, не повідомляли про скоєне. Однак самі батьки почали виявляти зникнення з дому золотих прикрас і грошей, а сума подекуди доходила і до 2 тис. дол. США. Останній випадок, який, очевидно, стане грубою крапкою у кар'єрі зловмисника, - це вимагання 600 дол. у його знайомого.

На сьогодні правопорушника заарештовано. Він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Червоноградського міського відділу міліції. За скоєні злочини – вимагання, грабіж, розбійний напад, шахрайство, - його очікує кримінальна відповідальність. Адже у травні цьогоріч він досягнув того віку, коли за злочин таки доведеться відповідати у повній мірі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.