Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

зима

eofdreams.com

Вівторок, 29 жовтня 2013, 13:02

На Львівщині почали тренування протидії зимовим катаклізмам ? очікується сніг і пориви вітру

зима

29 жовтня у Львівській області розпочалися командно-штабні тренування щодо організації протидії загрозам і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в області в зимовий період.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

У зв’язку з цим, о 10 00 годині під головуванням заступника голови Львівської ОДА Василя Бахмацького відбулося засідання комісій ТЕБ і НС за участі керівного складу цивільного захисту.

Як поінформувала членів комісії представник Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у зв’язку із зміщенням активного циклону з північного заходу, 29 жовтня 2013 року на території області очікується значне погіршення погодних умов: опади у вигляді снігу, в горах – дуже сильні, посилення північно-західного вітру до 19-24 м/с, місцями – з поривами до 25 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця, снігові замети, температура повітря вночі становитиме 8-100 С, вдень – 3-50 С морозу, введення “Штормового попередження”.

За легендою, внаслідок погіршення погодних умов на території області можливе збереження холодної погоди впродовж наступних двох діб, утворення снігових заметів на автошляхах, залізничних коліях, тимчасове припинення руху автомобільного транспорту та поїздів тощо.

Під час засідання обговорено питання готовності всіх служб області до ліквідації можливої надзвичайної ситуації, а також опрацьовано питання практичної взаємодії між рятувальниками, військовими, комунальниками, ДАІ та окреслено майбутні подальші дії щодо усунення таких ситуацій.

Заступник голови Львівської ОДА Василь Бахмацький наголосив: “Сьогодні ми повинні чітко напрацювати всі проблемні питання, з якими стикалися в минулі роки щоб бути максимально підготовленими до злагоджених та оперативних дій у виникненні непередбачуваних ситуацій цього року”.

Зазначимо, згідно з Наказом начальника цивільного захисту та цивільної оборони Львівської області Віктора Шемчука, з 12:00 години 29 жовтня 2013 року, всі органи управління та сили цивільного захисту Львівської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту переведено до функціонування у режимі надзвичайної ситуації.

Командно-штабні тренування тривають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.